NavMenu

Immofinanz otvara još četiri tržna centra u Srbiji

Izvor: eKapija Utorak, 22.12.2020. 07:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sirtravelalot/shutterstock.com)Ilustracija
Austrijska kompanija Immofinanz najavila je da će u Srbiji otvoriti još četiri tržna centra. Novi ritejl parkovi u Srbiji nalaziće se u Leskovcu, Šapcu, Somboru i Zaječaru, sa oko 28.200 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje, a zaključivanje posla se očekuje u prvom kvartalu 2021. godine.

Osim četiri nova ritejl parka u Srbiji, Immofinanz je još dva kupio i u Češkoj od kompanije Mitiska REIM, belgijskog investitora specijalizovanog za ove vrste komercijalnih nekretnina.

Osim toga, Immofinanz je obavio i akviziciju ritejl parka od oko 5.500 kvadratnih metara u Voitsbergu, u Austriji, tokom četvrtog kvartala 2020. godine. Portfolio u Hrvatskoj biće proširen za jedan objekat u gradu Ludbreg.

- Naši planovi uključuju srednjeročno povećanje na 140 STOP SHOP lokacija, pri čemu namjeravamo da se fokusiramo na tržište Centralne i Istočne Evrope, Jugoistočne Evrope i Austrije, kao i selektivan ulazak na tržišta drugih zapadnoevropskih zemalja - rekao je Dietmar Reindl, glavni operativni direktor kompanije Immofinanz.

Immofinanz je u Srbiji vlasnik 10 tržnih centara, na prostoru od oko 100.000 kvadrata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.