NavMenu

Vlašić spreman za zimsku turističku sezonu - Razvijen interni COVID protokol i druge zdravstvene mjere

Izvor: BHRT Subota, 19.12.2020. 10:38
Komentari
Podeli
Vlašić (Foto: evronphoto/shutterstock.com)Vlašić
Proteklih godina, zimska turistička sezona, započinjala je uz brojne sportsko-zabavne aktivnosti i evente, međutim, ova zima će biti drukčija od svih drugih, kazao je direktor Turističkog ureda TZ SBK Miroslav Matošević.

Objasnio je da su se potrudili da svim ljubiteljima zimskog doživljaja i ove zimske sezone omoguće nesmetano uživanje na planini, s tim da ćem nastojati obezbijediti, kako domaćim i stranim turistima, tako i svim zaposlenicima i dionicima iz oblasti turizma, prije svega sasvim siguran boravak na području Srednjobosanskog kantona.

Turistička zajednica SBK je u saradnji sa nadležnim partnerima u okviru priprema za zimsku turističku sezonu utemeljila i razvila "Interni COVID-19 protokol" koji, pored zakonom propisanih mjera nudi i opsežan spisak dodatnih preventivnih preporuka i kriterija za suzbijanje zaraze koronavirusom, kao i preporuke kako reagirati ukoliko dođe do zaraze.

Protokol sadrži opsežan niz kriterija koje dionici turističke destinacije trebaju poduzeti prilikom odvijanja svojih turističkih aktivnosti, u okviru kojeg će preduzeća i drugi akteri koji se odluče na primjenu predloženih mjera dobiti certifikat "Winter safe destitation" i sve pogodnosti koje on nudi.

Pored Internog COVID-19 protokola po pitanju sigurnosti, na Vlašiću biti će poduzete i mjere u cilju sigurnog odvijanja turističkih aktivnosti. Trenutno su u pripremi aktivnosti uspostave sezonske ambulante koja će pored uobičajenih liječničkih pregleda i intervencija imati i poseban dio za preglede i liječenje osoba sa simptomima COVID-19 virusa.

Također, tokom zimske sezone biti će osigurano i pet free covid – 19 zona za dezinfekciju, a svi turisti će imati i mogućnost testiranja na COVID-19 na vlastiti zahtjev uz popust od 10%.

Matošević je na kraju još naglasio da su najavljeni i brojni aranžmani unutar hotelskih preduzeća sa 40% popusta na COVID-19 test koji će biti namijenjen turistima koji će imati obavezu testiranja na COVID – 19 pri povratku u svoju matičnu zemlju.

Osnovi uslov će biti da gost boravi više od tri dana u registriranom hotelskom smještaju i da je prijavljen u sistemu evidencije u TZ SBK.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.