NavMenu

PR CHALLENGE - Održano superfinale studentskog takmičenja u PR-u

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.04.2010. 11:05
Komentari
Podeli

Superfinale prvog studenstkog takmičenja u PR-u u Bosni i Hercegovini, pod nazivom PR Challenge, održano je u Sarajevu. Deset takmičarskih ekipa sa fakulteta iz Sarajeva, Banja Luke i Tuzle prezentovali su žiriju svoje PR strategije.

“Organizovanjem PR Challeng-a smo željeli omogućiti studentima sa fakulteta koji u sklopu nastave izučavaju odnose s javnošću i marketing da svoja teoretska znanja prošire praktičnim iskustvom i da radeći PR strategije za stvarne klijente steknu nova znanja koja će im biti korisna i za njihovu buduću karijeru. Drago nam je da su se odazvali studenti sa nekoliko fakulteta iz cijele BiH i da su uložili mnogo truda da sa svojim kolegama kreiraju što bolje PR strategije za Fabriku duhana Sarajevo i UNICEF i Studenu koji su podržali PR Challenge i omogućili studentima da rade njihove studije slučaja”, istakla Lejla Brčaninović, PR direktor agencije PRIME Communications.

Osmočlani žiri sastavljen od bosanskohercegovačkih PR stručnjaka je, nakon što su svi takmičarski timovi predstavili svoje strategije, proglasilo tim “Pozitivci” sa Filozofskog fakulteta iz Tuzle za pobjednika prvog PR Challenge-a.

"PR Challenge je za sve članove tima “Pozitivci” prelijepo iskustvo, naročito što smo kroz pripremanja PR strategije mnogo naučili a osvojeno prvo mjesto je najbolja moguća nagrada za naš trud. Ovo takmičenje nam je bilo jedinstvena prilika da radimo nešto i praktično jer na fakultetu sve, nažalost, samo teoretski obrađujemo. Prepuručujem svim studentima koje interesuju odnosi s javnošću da se iskoriste ovu jedinstvenu priliku i da se prijave na sljedeći PR Challenge", istakla je Almira Hasanović, predstavnica pobjedničkog tima “Pozitivci”.

Drugo mjesto osvojio je tim “Prospera” sa Ekonomskog fakulteta iz Banjaluke a

treće mjesto na takmičenju je osvojio tim KOMOKO PR sa Banjaluka College-a koji je ujedno dobio posebna priznanja i u kategorijama “Najkreativniji koncept”, “Najbolja prezentacija”.

Organizator PR Challenge-a je agencija Prime Communications koja kroz ovo takmičenje želi promovisati značaj PR struke u BiH i dodatno motivisati mlade ljude da se već u toku školovanja dodatno educiraju što je dobar preduslov za uspješno bavljenje odnosima s javnošću.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.