NavMenu

Otvorena sportska dvorana u Boljakovom Potoku, uloženo 6,5 mil KM

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.12.2020. 09:40
Komentari
Podeli
(Foto: novigradsarajevo.ba)
Na Dan Općine Novi Grad Sarajevo i 43. godišnjicu njenog formiranja u srijedu, 16. decembra, svečano je otvorena sportska dvorana uz Osnovnu školu "Umihana Čuvidina" u Boljakovom Potoku sa pratećim sadržajima.

Načelnik te općine čestitao je građanima Dan Općine i prisutnima poželio dobrodošlicu na svečanost povodom otvaranja sportske dvorane.

- Sportska dvorana sa pratećim sadržajima koju danas stavljamo u funkciju jedan je od objekata koji će promijeniti način života stanovnika Novog Grada, naročito ovog područja koje gravitira sportskoj dvorani, ali i ostalim naseljima. Potpisali smo ugovor sa JU Djeca Sarajeva o preuzimanju na korištenje vrtića. Oni očekuju da će u februaru raspisati javni poziv za prijem djece koja će ići u ovaj vrtić. Objekat u kojem se nalaze učionice već može biti u funkciji Osnovne škole, kao i sportska dvorana. Objekat će služiti budućim generacijama i sredstva koja su uložena u ovaj objekat nisu potrošena, njih će trošiti generacije koje su pred nama. Posebno moram naglasiti da ovdje imamo oko 70 parking mjesta, od čega je u garaži oko 40 i 30 vanjskih parking mjesta. Vrtić i ambulanta imaju zasebne prostore za parkiranje i ne znam da li je mogao biti bolji i ljepši način da proslavimo Dan Općine i 43 godine od njenog formiranja. Sportska dvorana je napravljena po svim standardima kada su u pitanju dvoranski sportovi, rukometa i košarke, malog nogometa... Zadovoljava uslove igranja i reprezentacije - kazao je Efendić.


U izgradnju ovog objekta Općina Novi Grad je samostalno krenula 2018. godine, a izgradnja je trajala oko dvije i po godine. U njegovu izgradnju uloženo je oko 6,5 mil KM, od toga je Općina kroz svoje budžete kroz tri godine za njegovu izgradnju izdvojila oko 5,2 mil KM, dok je Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS izdvojilo oko 1.300.000 KM.

Za opremanje objekta izdvojeno je oko 950.000 KM, od čega Ministarstvo izdvojilo 500.000 KM, a Općina oko 450.000 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.