NavMenu

Crnogorski privrednici žele ulagati u infrastrukturalni i energetski sektor BiH

Izvor: eKapija Utorak, 27.04.2010. 17:21
Komentari
Podeli

Delegacija biznismena i predstavnika Privredne komore Crne Gore, na čelu sa predsjednikom asocijacije Velimirom Mijuškovićem posjetila je 27.04.2010. godine Privrednu komoru Kantona Sarajevo gdje su razgovarali sa predsjednikom Komore Kemalom Grebom i jednim brojem privrednika.

U razgovorima su učestvovali i ambasador Crne Gore u BiH Ramiz Bašić i ministar privrede KS Abid Šarić.

S obzirom na nedovoljno razvijene ukupne ekonomske odnose i slabo pokretanje međusobnih investicija, danas su posebno razmatrane mogućnosti uspostavljanja viših i raznovrsnijih oblika poslovne saradnje sa privrednicima Kantona Sarajevo.

Prisutni su se složili da su pripreme obje zemlje za ulazak u Evropsku uniju i zajedničko djelovanje u okviru CEFTA sporazuma putokazi za unapređenje međusobnih odnosa, a posebno su razmatrane mogućnosti pokretanja zajedničkih projekata iz oblasti turizma, infrastrukturnog sektora, građevinarstva, prehrambene industrije i projekata koje finansira EU.

"Ostvarivanje saradnje na projektima u infrastrukturi i energetskom sektoru koje i Bosna i Hercegovina i Crna Gora spremaju realizirati u narednom periodu je odlična šansa za obje strane da ublaže posljedice svjetske ekonomske krize i iskoriste zajedničke potencijale", kazao je Grebo.

Ukupna robna razmjena privrede Kantona Sarajevo sa partnerima iz CG u prošloj godini iznosila je 40 miliona eura i predstavlja svega 2% ukupne robne razmjene koju je privreda KS ostvarila sa inostranstvom.

Današnji susret otvorio je niz pitanja o kojima će se komore dogovarati u narednom periodu. Za početak dogovorena je uzvratna posjeta privredne delegacije iz Sarajeva Crnoj Gori.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.