NavMenu

Ruski MERE za mjesec dana otvara prve prodavnice u Srbiji - Do maja u planu 15 marketa širom zemlje

Izvor: Večernje novosti Srijeda, 16.12.2020. 07:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lisa S./shutterstock.com)Ilustracija
Ruski diskontni lanac Svetofor, koji je u evropskim zemljama poznat pod brendom MERE, počinje sa radom na tržištu Srbije, a za manje od mjesec dana potrošači će moći da se snabdijevaju u njihovim prvim marketima.

Već su u pripremi i najkasnije do sredine januara biće otvoreni prodajni objekti u Batajnici, Kruševcu i Subotici, tokom februara u Kraljevu i Vršcu, a do kraja aprila i početka maja planirano je da počne da radi ukupno 15 prodavnica u našoj zemlji.

Ovo, za Novosti, kaže ministarka trgovine Tatjana Matić, ističući da je Ministarstvu to potvrđeno u Trgovinskom predstavništvu Ruske Federacije.

- Činjenica da u Srbiju dolazi jedan od najvećih diskontnih lanaca u Rusiji je samo još jedna potvrda da je naše tržište maloprodaje među perspektivnijim u regionu - rekla je Matić.

Kako je najavljeno polovinom avgusta iz ogranka ove ruske kompanije u Beogradu, na srpskom tržištu je planirano otvaranje najmanje 100 marketa prosječne površine od 1.000 kvadrata. Tada su naveli da će njihove cene biti niže za 20% od prosječnih, kao i da planiraju da rade direktno sa proizvođačima, sa strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačkom maržom.

Brend MERE se promoviše pod sloganom - samo najniže cijene svakoga dana. Kada su u januaru prošle godine ušli na nemačko tržište, potražnja je bila tako velika da su rasprodali sve zalihe robe u prvoj sedmici nakon otvaranja i zbog toga su morali prodavnicu u Lajpcigu da privremeno zatvore. Nemački mediji su tada prenosili mišljenje potrošača o ruskom diskontnom lancu, koji su isticali da je to dobra jeftina alternativa, kao i da može da se obavi kompletna nedeljna nabavka po relativno niskim cenama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Saobraćaj

Uskoro zajednički TAG uređaj - Potpisan memorandum o integraciji elektronske naplate cestarine između BiH i Srbije

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu cestarine između Bosne i Hercegovine i Srbije. Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća JP Autoceste FBiH, Putevi Srbije i Autoputevi RS, Denis Lasić, Zoran Drobnjak i Nedeljko Ćorić. Svečanom popisivanju Memoranduma prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.