NavMenu

Elektroprivreda Crne Gore postala član Međunarodne asocijacije za hidroenergetiku

Izvor: eKapija Utorak, 15.12.2020. 07:48
Komentari
Podeli
(Foto: PhotographyByMK/shutterstock.com)
Elektroprivreda Crne Gore postala je "srebrni član" (Silver member) Međunarodne asocijacije za hidroenergetiku (International Hydropower Association), kao nacionalna energetska kompanija u kategoriji do 2.000 MW instalisanog hidroenergetskog kapaciteta u svom portfoliju.

- Međunarodna asocijacija za hidroenergetiku - IHA je neprofitna organizacija čija je misija promocija principa održivog razvoja u oblasti hidroenergetike i njene uloge i značaja u sistemima obnovljivih izvora energije, rješenjima vezanim za borbu protiv klimatskih promjena i dostizanju ciljeva Pariškog sporazuma. IHA podržava tehnologije obnovljivih izvora energije u saradnji sa partnerima kao što su Međunarodna agencija za energiju, Međunarodna agencija za obnovljive izvore energije, REN21, REN - Alijansa, Kampanja za 100% obnovljive izvore energije i Svjetski savjet za energetiku - saopšteno je iz EPCG.

Članovi IHA posluju u više od 120 zemalja širom svijeta. Neki od članova su: Elektroprivreda Francuske-EDF, Elektroprivreda Portugala-EDP, AFRY Switzerland, ANDRITZ Hydro, Alpiq, China Three Gorges Corporation, Renewable Energy, Hydro-Québec, Itaipu Binacional, POWERCHINA, SNC Lavalin, Statkraft, Stucky, Sunhydro, KESH, Tractebel, Voith, Voltalia.

- Prioritet razvoja Elektroprivrede Crne Gore u periodu do 2030. godine biće razvoj obnovljivih izvora energije, prije svega energije sunca i vjetra u skladu sa energetskim i klimatskim politikama EU. Sa druge strane hidroenergetika tj. izgradnja novih i rekonstrukcija i modernizacija postojećih objekata predstavljaju jedan od ključnih faktora energetske tranzicije - navodi se u saopštenju.

Dodaju i da, kao odgovorna i moderna kompanija, vjeruju da nove hidroenergetske projekte treba razvijati i njima upravljati na transparentan i održiv način.

- Strateški ciljevi razvoja EPCG su potpuno kompatibilni sa misijom Međunarodne asocijacije za hidroenergetiku u unapređenju kako održivog razvoja hidroenergetskog sektora nadogradnjom i razmjenom znanja o njenoj ulozi u sistemima obnovljive energije, tako i odgovornog upravljanja vodama i rješenjima koja će doprinijeti borbi protiv klimatskih promjena - ističu iz Elektroprivrede.

- Kroz stručnu saradnju u okviru Međunarodne agencije za hidroenergetiku, razmjenu iskustava o posljednjim tehničko-tehnološkim dostignućima i primjenu najnovijih politika koje se tiču borbe protiv klimatskih promjena i očuvanja životne sredine, obezbijedićemo najbolju praksu i pružiti dodatnu vrijednost budućim projektima - zaključuju iz EPCG.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.