NavMenu

U planu gradnja javne garaže na dva nivoa u Višegradu

Izvor: eKapija Subota, 12.12.2020. 11:44
Komentari
Podeli
Višegrad (Foto: Tatiana Popova/shutterstock.com)Višegrad
Glavni saobraćajni inspektor Republike Srpske Danislav Drašković predstavio je u petak, 11. decembra, u Višegradu projekat unapređenja putne regulative s ciljem povećanja bezbjednosti saobraćaja u ovom gradu.

Drašković je podsjetio da je u posljednjih nekoliko godina, povećanjem broja turista u Višegradu, saobraćaj u užem gradskom jezgru postao problem i mještanima i turistima koji dolaze u ovaj grad.

- Predstavili smo verziju u formi radnog materijala da bi se čulo mišljenje ljudi koji ovdje žive i kako bi bio urađen konačan dokument koji će rasteretiti saobraćaj u Višegradu, a koji će biti dostavljen lokalnoj upravi na razmatranje. Prije svega, tu se podrazumijeva gradnja mosta u naselju Dušče i regulisanje prioriteta pješačkih tokova u odnosu na motorni saobraćaj - rekao je Drašković.

On je dodao i da je, prema ovom projektu, na Trgu palih boraca u Višegradu planirana izgradnja javne garaže na dva nivoa.


- Na taj način bi se regulisao saobraćaj u užoj gradskoj zoni, odnosno u ulicama Kralja Petra Prvog i Druge podrinjske brigade, a neophodno je iznaći i parking prostore na drugim lokacijama kako bi se zadovoljile potrebe i građana i ukupnog saobraćaja - naveo je Drašković.

Potpredsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja opštine Višegrad Vladimir Gladanac rekao je da je ova lokalna zajednica kroz ovaj projekat dobila konkretne načine i mjere kako da se riješe problemi saobraćaja u ovom gradu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.