NavMenu

Iz garaže do regionalno prepoznatljivog brenda - Proizvođač CNC mašina Dizart iz Sarajeva razvija nadogradnju industrijskih robota

Izvor: eKapija+ Petak, 11.12.2020. 11:22
Komentari
Podeli
(Foto: Dizart)
Proizvođač CNC mašina Dizart iz Sarajeva nedavno je počeo i nadogradnju industrijskih robota. Kako je otkrio za eKapiju direktor ove kompanije Jasmin Ahmić, većinu energije u budućnosti planiraju da usmjere upravo u robotiku.

Inače, Dizart osim proizvodnje CNC i laserskih mašina, plazma rezača, 3D printera, odnedavno i nadogradnje industrijskih robota, u svojim prostorijama organizuje i edukativni centar za osobe koje žele da se edukuju u oblasti CNC obrade.

- Naš plan za budućnost je da razdvojimo CNC proizvodnju od robota i škole, kako bismo više mogli da se posvetimo novom segmentu - istakao je Ahmić.

Dizart je zvanično osnovan 2014. godine, međutim iskustvo proizvodnje CNC i laser mašina dugo je 15 godina.

- Proizvodnju smo prvo krenuli iz garaže, a sad smo poznat brend na širem prostoru.

Jasmin Ahmić (Foto: Dizart)Jasmin Ahmić
Ahmić nam kaže da sada imaju sedam radnika i da se proizvodnja odvija u radionici od 500 m2. Prostor je u vlasništvu Opštine Novi Grad i ustuplen je ovoj firmi besplatno jer u sklopu radionice imaju školu za CNC operatere gdje besplatno obučavju ljude iz ove opštine.

- Naša škola je na dobrom glasu i to je najvažnije. Većina naših kandidata koji uspješno završe obuku dobija priliku za posao, a mi smo do sada zaposlili dva kandidata.

Kako Ahmić ističe za naš portal, sve što je proizvedeno u Dizartu je specifično i jedinstveno.

- Ono što nas izdvaja od konkurencije je kvalitet i vrhunska podrška.

Kaže nam da kapaciteti Dizarta zadovoljavaju trenutne planove i dodaje da nemaju interes da budu velika firma.

- Oko 80% naše priozvodnje ide za Irsku, Englesku, Australiju i zemlje bivše Jugoslavije. Svu sirovinu nabavljamo iz inostranstva i nemamo problem prilikom uvoza - objašnjava Ahmić i za kraj dodaje da su im škola i roboti najinteresantniji prijekti i to je pravac ka kojem će Dizart u budučnosti da teži.

S. Šubara


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.09.2023.  |  Zdravstvo

8 metoda za detoksikaciju nakon paklene radne nedjelje

Bila je to teška nedjelja. Od jutra do mraka u kancelariji, sve se spojilo u jedno. Tijelo vas boli. I um. Dakle, kad napustite radno mesto izgubljeni u petak, šta možete učiniti za detoksikaciju prije ponedjeljka? Potrebna vam je neka metoda. Evo šta su članovi Veća mladih preduzetnika, YEC, odgovorili na pitanje "Kako se opuštate od stresa nakon lude nedelje na poslu?. Provedite vrijeme s porodicom i prijateljima Nemojte da zaboravite

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.