NavMenu

Iz garaže do regionalno prepoznatljivog brenda - Proizvođač CNC mašina Dizart iz Sarajeva razvija nadogradnju industrijskih robota

Izvor: eKapija+ Petak, 11.12.2020. 11:22
Komentari
Podeli
(Foto: Dizart)
Proizvođač CNC mašina Dizart iz Sarajeva nedavno je počeo i nadogradnju industrijskih robota. Kako je otkrio za eKapiju direktor ove kompanije Jasmin Ahmić, većinu energije u budućnosti planiraju da usmjere upravo u robotiku.

Inače, Dizart osim proizvodnje CNC i laserskih mašina, plazma rezača, 3D printera, odnedavno i nadogradnje industrijskih robota, u svojim prostorijama organizuje i edukativni centar za osobe koje žele da se edukuju u oblasti CNC obrade.

- Naš plan za budućnost je da razdvojimo CNC proizvodnju od robota i škole, kako bismo više mogli da se posvetimo novom segmentu - istakao je Ahmić.

Dizart je zvanično osnovan 2014. godine, međutim iskustvo proizvodnje CNC i laser mašina dugo je 15 godina.

- Proizvodnju smo prvo krenuli iz garaže, a sad smo poznat brend na širem prostoru.

Jasmin Ahmić (Foto: Dizart)Jasmin Ahmić
Ahmić nam kaže da sada imaju sedam radnika i da se proizvodnja odvija u radionici od 500 m2. Prostor je u vlasništvu Opštine Novi Grad i ustuplen je ovoj firmi besplatno jer u sklopu radionice imaju školu za CNC operatere gdje besplatno obučavju ljude iz ove opštine.

- Naša škola je na dobrom glasu i to je najvažnije. Većina naših kandidata koji uspješno završe obuku dobija priliku za posao, a mi smo do sada zaposlili dva kandidata.

Kako Ahmić ističe za naš portal, sve što je proizvedeno u Dizartu je specifično i jedinstveno.

- Ono što nas izdvaja od konkurencije je kvalitet i vrhunska podrška.

Kaže nam da kapaciteti Dizarta zadovoljavaju trenutne planove i dodaje da nemaju interes da budu velika firma.

- Oko 80% naše priozvodnje ide za Irsku, Englesku, Australiju i zemlje bivše Jugoslavije. Svu sirovinu nabavljamo iz inostranstva i nemamo problem prilikom uvoza - objašnjava Ahmić i za kraj dodaje da su im škola i roboti najinteresantniji prijekti i to je pravac ka kojem će Dizart u budučnosti da teži.

S. Šubara


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.