NavMenu

Top Meblo Home Info: Gdje treba koristiti keramiku, a gdje plastiku?

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 26.04.2010. 12:12
Komentari
Podeli

Srdačan pozdrav u ime salona namještaja Top Meblo i fabrike namještaja «Standard Sarajevo». Danas ćemo Vam dati savjete o materijalima koji se mogu koristiti u Vašim prostorijama, te predstaviti još jedan proizvod koji bi svakoj kući bio idealan za imati ga.

Vrlo je važno znati više o karakteristikama samih materijala koje koristimo pri uređenju našeg doma. Danas govorimo o keramici i plastičnim materijalima.

Keramika se koristi uglavnom u sanitarnim, ali i u drugim prostorijama stana i lako se održava. Najčešće se primjenjuje za podne ili zidne pločice, zatim u sanitarnoj opremi kupatila i kuhinje, te u WC prostoru. Keramičke pločice se mogu lijepiti na zid ili na pod, specijalnim ljepilima, ili ih možemo ugraditi utiskivanjem u cementni malter.

Proizvodi od plastičnih materijala su pogodni za održavanje i zato su vrlo često primijenjeni u enterijerima savremenih stanova. Plastika se koristi za podove u vidu ploča, podnih premaza i sintetičkih tkanina.

Proizvod o kojem biste svakako trebali razmisliti je ugaona garnitura «Don Camilo». Na ovoj garnituri, pored njenog normalnog korištenja preko dana, možete i spavati tokom odmora, jer posjeduje mjesto za posteljinu i funkciju za spavanje. Izrađena je od masivne drvene konstrukcije, bukve, oraha, trešnje i wengea. Njene dimenzije su širina 245, visina 80 i dužina 170 centimentara, a ova garnitura posjeduje veliki izbor tkanina i uz nju dobijate četiri velika i dva mala, dekorativna jastuka. Cijena «Don Camilo» garniture je 1599 KM, stoga požurite i rezervišite sebi ovaj moderni dio namještaja.

Za današnju ponudu izdvajamo još četiri snižena proizvoda, a to su ormar Goja koji je snižen za 20% i sada ga možete nabaviti za 1999 KM, kompjuterski sto koji može biti vaš za 99 KM, cipelar koji je snižen sa 139 na 89 KM, te klub stoliće koji su sniženi za cijelih 80% i sada koštaju samo 50 KM.

Gledajte nas svakim radnim danom na Hayat televiziji od 17.30, čitajte na portalu Sarajevo-x.com i svakim radnim danom na portalu eKapija.ba. Srijedom pronađite prilog u Dnevnom avazu, te pročitajte naš članak. Slušajte nas na Radiju Stari Grad, u okviru emisije RSG Tour i posjetite stranicu www.top-meblo.ba. Ako postanete član Top Meblo Home Infoa i na Facebooku, tamo Vas očekuju i nagrade.

Emisije gledajte i na YouTube OVDJE

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.