NavMenu

Zenička firma Braća Karić rekonstruiše ambulantu porodične medicine u Janjićima - Objekat će biti nadograđen za potrebe Mjesne zajednice

Izvor: eKapija Srijeda, 09.12.2020. 09:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)Ilustracija
Sa ciljem unaprjeđenja zdravstvene zaštite i usluga pacijentima Grad Zenica i JU Dom zdravlja Zenica zajedno realizuju projekat rekonstrukcije i adaptacije ambulante porodične medicine u Mjesnoj zajednici Janjići.

U sklopu rekonstrukcije objekta biće nadograđena potkrovna etaža koja će služiti za potrebe Mjesne zajednice.

Radi se o objektu veličine 20,80x12,25 metara, saopšteno je na gradskom sajtu.

Projekat je vrijedan 300.413 KM sa PDV-om, od čega je kroz projektne aktivnosti Vlade FBiH obezbijeđeno 156.000 KM, dok je Grad Zenica za realizaciju projekta osigurao sredstva u iznosu od 144.413 KM.

Radove izvodi firma Braća Karić iz Zenice, a rok za završetak radova je šest mjeseci.

- Projektom je predviđena rekonstrukcija prizemne etaže za potrebe ambulante porodične medicine i apoteke, ali će biti dograđen i sprat koji će koristiti kao prostor za potrebe Mjesne zajednice i matičnog ureda. Osim što će doprinijeti boljim uslovima rada za zdravstvene radnike te boljim uslugama za pacijente, realizacija ovog projekta je posebno važna i zato što usluge ove ambulante koriste i pacijenti s područja drugih mjesnih zajednica poput Lašve i Drivuše - istakao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Podsjećanja radi, gradonačelnik Kasumović je u septembru ove godine potpisao Odluku o pokretanju javnog postupka za izgradnju ambulante sa apotekom i mjesnom zajednicom u prigradskom naselju Lukovo Polje.

Procijenjena vrijednost javne nabavke iznosi 510.000 KM bez PDV-a.

Implementacijom ovog projekta će biti poboljšani uslovi liječenja za više od 1.500 stanovnika Lukovog Polja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.