NavMenu

Raspisani pozivi za dodjelu koncesija za eksploataciju uglja kod Mrkonjić Grada i građevinskog kamena kod Srebrenice

Izvor: eKapija Srijeda, 09.12.2020. 08:54
Komentari
Podeli

(Foto: kaiskynet/shutterstock.com)
Ministarstvo energetike i rudarstva RS raspisalo je javni poziv za dodjelu koncesije za eksploataciju uglja na ležištu Medna kod Mrkonjić Grada, kao i za dodjelu koncesije za eksploataciju arhitektonskog građevinskog kamena – andezita na ležištu Skakavac kod Srebrenice.

U prvom pozivu predmet koncesije je eksploatacija uglja na ležištu Medna koje se nalazi južno od istoimenog sela na oko 15 km jugozapadno od Mrkonjić Grada.

- Projekat podrazumijeva eksploataciju uglja površinskom metodom otkopavanja, na način kojim se obezbjeđuje optimalno iskorišćavanje ležišta mineralne sirovine, bezbijednost ljudi objekata i imovine, a u skladu sa odobrenom tehničkom dokumentacijom – navedeno je u obavljenom pozivu.

Procijenjena vrijednost investicije iznosi 660.000 KM, a ležište prema elaboratu o rezervama raspolaže sa 187.577 t bilansnih rezervi A, B i C1 kategorije i sa oko 18.000 t vanbilansnih rezervi B i C1 kategorije. Planirana godišnja proivodnja uglja iznosi 25.000 tona.

- Ponuđač je dužan da uz ponudu dostavi Studijuopravdanosti dodjele koncesije sa elementima procjene zaštite životne sredine. Maksimalanrok na koji se može dodijeliti koncesija iznosi sedam godina. Minimalna jednokratna koncesiona naknada za ustupljeno pravo iznosi 33.000 KM, dok koncesiona naknada za korišćenje predmeta koncesije iznosi od 2,8 KM/t – navedeno je u pozivu.

Rok za prijem ponuda ističe 27. decembra a obavezan uslov za učešće jeste uplata depozita od 33.000 KM.

Više informacija možete pogledati OVDJE.

Za drugi oglašeni poziv predmet koncesije je eksploatacija arhitektonskog građevinskog kamena – andezita na ležištu Skakavac kod Srebrenice. Lokacija na kojoj će se vršiti eksploatacija nalazi se sjeverno od Srebrenice, u ataru sela Gostilj.

Projekat podrazumijeva eksploataciju arhitektonskog građevinskog kamena – andezita površinskom metodom otkopavanja bez masovnog miniranja. Procijenjena vrijednost investicije iznosi 313.000 KM.

Ležište prema elaboratu o rezervama raspolažesa 603.155 m3 bilansnih rezervi ukupne andezitske mase A, B i C1 kategorije i saoko 111.463 m3 bilansnih rezervi primarnih blokova ukrasnog kamena A, B i C1 kategorije.

Maksimalan rok na koji se može dodijeli tikoncesije je 25 godina, dok je koncesiona naknada za ustupljeno pravo u iznosu od 15.650 KM i koncesiona naknada za korišćenje predmeta koncesije u iznosu od 4% od prihoda ostvarenih obavljanjem koncesione djelatnosti.

Rok za prijavu ponuda je 1. januar 2021. godine, a obavezan uslov za učešće u postupku dodjele koncesije se obezbeđuje u vidu novčanog depozita u iznosu od 15.650 KM. Više informacija za ovaj poziv možete pogledati OVDJE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.