NavMenu

U planu izgradnja apartmanskog objekta od 10 spratova u Bečićima

Izvor: eKapija Utorak, 08.12.2020. 08:23
Komentari
Podeli
(Foto: MORT/Idejno rješenje/Studio A12 Project)
Kompanije Aura Vitalis iz Budve i Kosor iz Podgorice planiraju izgradnju apartmanskog objekta u Bečićima, a na izmijenjeno idejno rješenje za koje je bio zadužen studio A12 Project iz Podgorice dobili su i saglasnost glavnog državnog arhitekte.

Kako se može vidjeti u idejnom rješenju koje je objavljeno na sajtu Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) objekat je, prema detaljnom urbanističkom planu Bečići lociran na urbanističkoj parceli broj UP33.1, urbanističkog bloka 33A, koju čini dio katastarske parcele broj 1396/2 KO Bečići.

Površina parcele na kojoj je planirana izgradnja apartmanskog objekta je 1437 m2, dok ukupna bruto površina samog objekta iznosi 7831,52 m2.

Zgrada koja će se graditi imaće ukupno 82 apartmana, pri čemu su predviđena 52 studio, 18 jednosobnih i 12 dvosobnih apartmana. U podzemnim garažama korisnicima apartmana biće na raspolaganju 98 parking mjesta, pri čemu je pet predviđeno i za osobe sa invaliditetom.

Planirani objekat projektovan je da bude spratnosti -3Po+-2Po+-1Su+P+10 koji svojom strukturom i visinom ne zaklanja pogled ka moru nijednom objektu iz okoline. Kako se može vidjeti u DUP-u Bečići, iznad kule sa 10 spratova, to jest sa njene sjeverne strane planirana je javna garaža spratnosti P+5 za parking 450 automobila dok je iznad planirane garaže postojeća glavna saobraćajnica inznad koje nije planirana gradnja objekata.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.