NavMenu

Objavljen poziv za dodjelu podsticaja nezaposlenim licima u Bijeljini

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 07.12.2020. 13:14
Komentari
Podeli
(Foto: Robert Przybysz/shutterstock)
Grad Bijeljina i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske raspisali su javni poziv za dodjelu podsticaja nezaposlenim licima na teritoriji Bijeljine, koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, a u cilju podrške samozapošljavanju i razvoju zanatstva.

Vrijednost programa iznosi 40.000 KM, od čega je iz gradskog budžeta obezbijeđeno 50% sredstava, a preostalih 50% Programa finansiraće Zavod za zapošljavanje.

Pravo na podsticaj imaju nezaposlena lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje - Biro Bijeljina, koja su nastanjena na području Grada Bijeljina i starija od 18 godina, a pripadaju jednoj od grupa - demobilisani borci VRS; ratni vojni invalidi VRS; djeca poginulih boraca VRS; nezaposlena lica preko 40 godina starosti; žene žrtve porodičnog nasilja i ratne torture; nezaposlena lica u ruralnim sredinama; štićenici domova koji su završili obrazovanje; mladi sa VSS bez radnog iskustva; mladi sa VSS bez radnog iskustva – djeca poginulih boraca; mladi sa SSS bez radnog iskustva – djeca poginulih boraca, kao i lica koja se nalaze na evidenciji duže od 6 mjeseci.

Visinu pojedinačnih iznosa podnosiocima prijava odrediće formirana Komisija, a maksimalan iznos po prijavi iznosiće 5.000 KM, ili više ukoliko se za podsticaje prijavi manje od osam lica. U slučaju da zahtjev za sredstva podnese više lica koja osnivaju ortačku radnju, podsticaje mogu dobiti svi ortaci.

Rok za podnošenje prijava je do 20. decembra 2020. godine, a rezultati Javnog poziva biće objavljeni na oglasnim tablama i zvaničnim internet stranicama Grada Bijeljina i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Više detalja o Javnom pozivu nalazi se OVDJE.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.