NavMenu

U Kompenzacionom fondu RS biće 100 mil KM

Izvor: Capital Nedjelja, 06.12.2020. 13:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: JasaStyle/shutterstock)Ilustracija
Predsjednik Udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić istakao je da je u epidemiji virusom korona uočeno da postoje ugrožene kategorije poslodavaca i da se može pomoći onima koji imaju šansu da prebrode tu situaciju.

Trivić je napomenuo da je u razgovorima premijer Radovan Višković saopštio da će u Kompenzacionom fondu biti 100 mil KM što daje garanciju poslodavcima da će se pomoći privredi u slučaju produžetka situacije uzorkovane virusom korona.

On je napomenuo da poslodavci u razgovorima o budžetu za narednu godinu nisu ni imali pretjerane zahtjeve, osim što smatraju da treba da se izađe iz ove situacije i da se radi na očuvanju radnih mjesta.

Trivić je rekao da ove godine nisu tražili pomoć u smislu povećanja plata, već oslobađanje poreza za one koji nisu u sivoj zoni.

- Najvažnije da je Vlada prihvatila da postoje ugrožene kategorije poslodavaca, a zajedno ćemo procjenjivati ko su oni i koje su to grane - rekao je Trivić u subotu naveče za ATV, te napomenuo da su među ugroženima oni iz oblasti saobraćaja, ugostiteljstva i turzma.

On je ponovio da u Republici Srpskoj u situaciji uzrokovajoj koronom ima 2.500 radnika manje, što pokazuje da su se i poslodavci borili da spasu svako radno mjesto.

Pokazalo se da nema većih preduzeća koja su pred zatvaranjem i nema puno otpuštenih radnika, rekao je Trivić i dodao da je bitno da ne dođe do zatvaranja objekata i smanjivanja prometa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.