Izvor: Capital | Subota, 05.12.2020.| 09:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Elektro Doboj gasi poslovnice u šest opština i gradova

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com )
Nakon što je banjalučka Elektrokrajina odlučila da u sklopu reorganizacije ukine 12 radnih jednica, istim putem je krenuo i Elektro Doboj.

Ovo akcionarsko društvo koje posluje u sklopu Elektroprivrede Republike Srpske gasi svoje radne jedinice u Tesliću, Derventi, Modriči, Šamcu, Brodu i Doboju

- S obzirom na to da je odredbama novog Statuta propisana drugačija organizacija preduzeća, te da više ne postoje radne jedinice kao organizacioni dijelovi preduzeća a koje su bile upisane u sudski registar kao poslovne jedinice preduzeća, radi brisanja istih iz sudskog registra donosi se ova odluka - stoji u prijedlogu Odluke koju će trebati da usvoji skupština akcionara na sjednici zakazanoj za 17. decembar.

Iako iz ERS-a i pojedinih zavisnih preduzeća tvrde kako je riječ o pukom usklađivanju sa statutom, informacije do kojih je portal Capital došao, govore drugačije.

Prema saznanjima, nakon što radne jedinice budu ugašene doći će do centralizacije poslovanja. U terenskim jedinicama će ostati tek poneki pravnik i ekonomista uz radnike na terenu, ali u daleko manjem obimu nego što je to bilo dok se poslovanje odvijalo po starom sistemu.

Takođe, sva administracija će biti centralizovana i radiće u sklopu zavisnog preduzeća, a velika je vjerovatnoća da će doći i do gašenja svih žiro računa koji su radne jedinice imale, pa će sve transakcije ići preko jednog, centralizovanog računa.

Ono što je sigurno je da će i dalje bez obzira na reorganizaciju, svi terenski uredi zadržati svoje šaltere za rad sa potrošačima što znači da oni ne bi trebali da osjete ove promjene.

Očekuje se da će uskoro sa svojim prijedlozima za gašenje radnih jedinica izaći i ostala zavisna distributivna preduzeća.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.