Izvor: eKapija | Petak, 04.12.2020.| 14:38
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Termo-beton iz Breze počeo sanaciju desne obale Bosne u Visokom

Visoko
Visoko (Foto: visoko.gov.ba)
Grad Visoko nastavlja uspješnu saradnju i implementaciju projekata sa Agencijom za vodno područje rijeke Save, a u petak je počela sanacija desne obale rijeke Bosne u naselju Ozrakovići, pored Pješačkog mosta Luke - Ozrakovići, prenio je gradski sajt.

Gradonačelnica Visokog Amra Babić zajedno sa saradnicima, Mirza Bezdrob, rukovodilac Sektora za realizaciju projekata u Agenciji za vodno područje rijeke Save i Ahmed Turbo, direktor firme Termo-beton Breza, obišli su započete radove u naselju Ozrakovići.

Kako je istaknuto, radovi obuhvataju mašinsko čišćenje i uklanjanje materijala, sječenje stabala čiji je promjer veći od 10 cm, izmjenu cijevi za oborinske vode i izradu obaloutvrde u dužini od 28 metara.

Prema zahtjevu Grada Visoko, za oblogu su predviđene betonske prizme na kosini obaloutvrde kao i na izvedenim radovima uzvodno od ove dionice, uvažavajući činjenicu da je osiguranje lijeve obale rijeke projektovano i djelomično izvedeno sa betonskim šestougaonim prizmama.

Radovima će biti spriječeno dalje propadanje i zaštićen lokalni put uz rijeku Bosnu u naselju Ozrakovići, a time i povećana sigurnost stanovništva, saopšteno je na sajtu grada.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.