NavMenu

BIG CEE poslije ritejla ulazi i u sektor logistike - Iz Srbije planirano širenje na cijeli Balkan

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.12.2020. 12:10
Komentari
Podeli
Robert Yahav (Foto: Milenko Miklja)Robert Yahav
Plan kompanije BIG CEE je da raste, kako u Srbiji, tako i na čitavom Balkanu, rekao je direktor grupe Robert Yahav u okviru konferencije CEO Summit Beograd.

- Počeli smo u Novom Sadu, a sada smo prisutni i u Beogradu, Pančevu, Zrenjaninu. Plan je da se širimo u Srbiji. Juče sam bio u Novom Pazaru, želimo da idemo i u Niš, Zlatibor, Suboticu, pozivam predstavnike lokalnih samouprava da nam se obrate za saradnju - kaže Yahav.

Ističe da je plan da iz Srbije kao centra rastu na čitavom Balkanu.

- Želimo da budemo značaja igrač na čitavom Balkanu, u Bosni i Hercegovini, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Hrvatskoj - istakao je Yahav.

Dodaje i da je plan kompanije da ostanu u Srbiji i u narednom periodu.

- Ovde sam već 15 godina, 99% ljudi iz mog tima su iz Srbije. Mogu reći da obučeni kadar postoji u cijeloj zemlji, pa ćemo se fokusirati i na druge gradove van Beograda. Ne vidim sebe kao stranog investitora, osjećamo se kao domaća kompanija i ostaćemo ovde i za 20-30 godina - naveo je.

Investiranje u sektor logistike

Direktor grupe BIG CEE istakao je i da je plan da se investicije ove kompanije u nekretine, od sektora ritejla prošire i na sektor logistike.

- Od šoping molova, ritejla idemo i ka logistici. Kada je riječ o ritejlu mogu reći da smo broj jedan ovde. Naše investicije, naš "know how" privlači i druge. Zato vidimo sebe kao nekoga ko može da predvodi razvoj - kaže.

Uticaj koronavirusa se, kako navodi oseća u poslovanju, ali oni su optimistični.

- Ne ignorišemo koronu, ali nastavljamo sa radom. Uticaj se oseća i on nije mali, ali smo optimistični i mislimo da ima prostora za rast.

BIG CEE upravlja sa 200.000 kvadrata šoping centara, poslovnih prostora, logističkih centara i rezidencijalnih objekata u Srbiji, kao i sa više od 150.000 kvadrata zemljišta namijenjenog budućem razvoju.

Ivana Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.