Izvor: eKapija | Četvrtak, 03.12.2020.| 11:11
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prvi sarajevski Festival zdravlja 12. decembra

Prvi Festival zdravlja održaće se 12. decembra 2020. godine u Sarajevu u organizaciji Bistroa Zdravo. Festival zdravlja ima za cilj edukaciju o zdravom načinu života, ali i promociju zdravih navika sa holističkim, tj. cjelovitim pristupom.

Glavna tema Festivala su nove spoznaje i način života koji balansira zdravlje, um i tijelo uz bogat program cjelodnevnih aktivnosti. S tim u vezi biti će održani mnogobrojni paneli i predavanja.

- Ideja o pokretanju Festivala došla je spontano. Zdrava ishrana je izuzetno bitna, kao i njega prema cjelokupnom organizmu na fizički, mentalni i emocionalan način. Festivalom zdravlja, želimo istaknuti važnost kvalitetne prehrane i jakog imunološkog sistema, ispravan i kvalitetan pristup psihi, emociji i tijelu - riječi su Maje Pilav osnivačice Bistroa Zdravo.

Tako će na temu "nutricionizam, prednosti i dobrobiti biljne ishrane" predavanje održati dipl. nutricionista, Amela Ivković O’Reilly. Predviđena je radionica kuhanja sa djecom i razvijanje svijesti o zdravoj prehrani koju će voditi Danira Šabić.

Planirana je panel diskusija o liječenjima kojima se potiče organizam da svojim prirodnim procesima djeluje na zdravlje. Panel će voditi homeopatkinja Šeila Kulenović – Latal, a sudjeluju i Harun Šabić, predstavnik Udruženja MladiCe koje predstavljaju mrežu mladih izliječenih od raka, predstavnik aktivne grupe u sklopu Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka, kao i predstavnica Roditeljske kuće Atifa Buldić Bešić.

U okviru Festivala sudjelovaće također Asja Dupanović, refleksoterapeutkinja, Maja Pilav sa radionicom zdrave hrane, te Irma Pilav sa predavanjem o ishrani i treningu, navodi TNT portal.

Tu je i radionica Crocquis Nigth, specifična forma brzog crtanja – zapisi modela u pokretu. Model drži jednu pozu od 2 do 5 minuta, a da sve ima i notu neopisivog šarma, za vas poziraju živi modeli koje predvodi umjetnica Lea Jerlagić.

Uz panele i radionice, Festival zdravlja je prilika za predstavljanje mnogobrojnim brendovima koji će imati svoje štandove, kao što su: Biona, zatim Studio 59 koji izrađuje unikatne drvene daske i namještaj, Rebecca Teclemariam sa svojim nakitom, Pharmamaac – vegan linije Weledinih proizvoda, Beeluv cosmetics – domaća prirodna kozmetika, Tanja Munda – promocija eteričnih ulja, te Ingea Bio – prirodna kozmetika.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.