NavMenu

Vlada Brčko distrikta usvojila Program mjera za pomoć privrednicima

Izvor: eKapija Srijeda, 02.12.2020. 08:46
Komentari
Podeli

Brčko (Foto: Dragana Pajkanović)Brčko
Vlada Brčko distrikta BiH na sjednici održanoj u utorak usvojila je Program mjera za pomoć privrednim subjektima u Brčko distriktu kojima je zbog epidemije koronavirusa zabranjen rad.

Program se odnosi na finansijsku pomoć preduzećima, preduzetnicima i poslovnim jedinicama kojima je naredbom Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH rad zabranjen od 22. novembra 2020. godine, kada je od 22 sata nastupio i policijski sat na području distrikta.

Kako je saopšteno iz vlade, programom su obuhvaćeni hoteli i ostali smještaj, gradski i prigradski kopneni prevoz putnika, ostali kopneni prevoz putnika, djelatnost restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane, djelatnosti pripreme i usluživanja pića, djelatnosti kockanja i klađenja, te fitnes centri.

Korisnici koji ispunjavaju uslove i kriterijume imaće pravo na nadoknadu bruto plata u visini isplaćenih bruto plata u oktobru 2020. godine.

Visina sredstava za subvenciju nadoknade isplaćene bruto plate u razdoblju zabrane utvrdiće se na temelju zaprimljenih zahtjeva po javnom pozivu po ovom programu razmjerno broju dana trajanja zabrane rada.

Iz Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH kazali su da korisnici ovog programa uskoro mogu očekivati i objavu javnog poziva.

Vlada je na jučerašnjoj vanrednoj sjednici primila k znanju Informaciju o troškovima plata za subjekte kojima je po odluci Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH zabranjen rad u trajanju od 15 dana.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.