Izvor: eKapija | Utorak, 01.12.2020.| 12:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Krenula izrada zakona o sajber bezbjednosti u BiH

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Photosani/shutterstock.com)
S obzirom na to Bosni i Hercegovini nije donijela zakon o sajber bezbjednosti, Ministarstvo komunikacija i transporta je pokrenulo aktivnosti na njegovoj izradi, a biće usklađen sa evropskom NIS direktivom. Bosna i Hercegovina je u ranom stadiju razvoja digitalnog društva, s kojim paralelno ide i razvoj iz oblasti sajber bezbjednosti, rekao je ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović prilikom sastanka sa novim generalnim direktorom kompanije Huawei za BiH Xu Кunom.

Na sastanaku je razgovarano o dosadašnjem angažmanu kompanije Huawei u BiH te daljem razvoju BiH na putu digitalizacije i sajber bezbjednosti. Sastanku su prisustvovali i Chen Chen, regionalni direktor prodaje, i Aida Balta, direktorica preduzeća za BiH, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ministar Mitrović upoznao je predstavnike Huaweia da Ministarstvo, u saradnji sa domaćim i međunarodnim partnerima, ulaže dodatne napore na donošenju nove legislative, ali i strateških dokumenata potrebnih za dostizanje željenog cilja kako bi se omogućilo jednostavnije i brže poslovanje u i izvan BiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.