Izvor: eKapija | Utorak, 01.12.2020.| 10:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela izgradnja stadiona sa vještačkom travom u Goraždu

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Bplanet/shutterstock.com)
Nakon što je Grad Goražde aplicirao za Projekat "Razvoj infrastrukture omladinskog fudbala kroz širu društvenu zajednicu" prema Fudbalskom savezu BiH, te potpisan Ugovor, juče, 30. novembra, je dopremanjem vještačke trave zvanično i započela realizacija ovog projekta.

Radovi predviđeni ovim projektom odnose se na unaprijeđenje infrastrukture za razvoj omladinskog fudbala, odnosno izgradnju terena sa vještačkom travom koji će se graditi na lokaciji pomoćnog stadiona u Ulici 1. maj.

U sklopu radova izvršiće se nabavka, doprema i montaža vještačke trave (zahtjev FIFA Quality Pro) za teren dimenzije 103mx67m (bruto 6.901m2) sa jednim parom aluminijskih golova (uključujući nabavku originalnih traka i ljepila za montažu), zatim priprema podloge za polaganje vještačke trave na odobrenoj lokaciji, uključujući sistem drenaže, te nabavka kvarcnog pijeska i gumenog granulata za ispunu vještačke trave, a sve prema projektnoj dokumentaciji i uputama dobavljača vještačke trave.

Ukupna vrijednost projekta je oko 460.000 KM, s tim da je 260.000 KM obezbijedio Fudbalski savez BiH putem UEFA/FIFA, dok je ostatak od 200.000 KM obezbijedio Grad Goražde i Vlada BPK-a.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.