Izvor: Poslovne novine | Utorak, 01.12.2020.| 08:59
Izdvojite članak Odštampajte vijest

JKUP Čistoća Bugojno za obnovu voznog parka izdvaja 150.000 KM u 2021. - Uskoro gotova i gradska deponija

(Foto: degetzica /shutterstock.com)
Ulaganje u komunalnu infrastrukturu, okončanje započetih projekata i stvaranje boljih uvjeta rada uposlenih, prioriteti su u radu JKUP Čistoća Bugojno u 2021. godini, čija je osnovna djelatnost sakupljanje, odvoz i deponovanje komunalnog otpada, javljaju Poslovne novine.

JKUP Čistoća Bugojno je u 2020. godini realizovalo brojne projekte i time u znatnoj mjeri unaprijedilo svoj rad, a ostvareni rezultati poslovanja su na nivou prethodne godine.

Prema riječima Emira Sarajlića, direktora JKUP Čistoća Bugojno, u ovoj godini započeli su projekt rekonstrukcije upravne zgrade i izgradnje garaže zatvorenog tipa i to sredstvima preduzeća u iznosu od 50.000 KM.

- U proteklom periodu izvršena je zamjena krovne konstrukcije na objektu, a uskoro krećemo s aktivnostima na postavljanju stolarije i fasade. Osim toga, nabavili smo i specijalno motorno vozilo MAN za sakupljanje komunalnog otpada i čistilicu za pranje ulica, za šta je ukupno utrošeno 90.000 KM. To smo uspjeli realizovati dijelom vlastitim sredstvima, kao i zahvaljujući sredstvima Ministarstva prostornog uređenja SBK - rekao je Sarajlić.

Jedan od najvažnijih projekata u 2021. godini je završetak sanacije gradske deponije, što će ukupno iznositi 100.000 KM.

- Osim toga, za obnovu voznog parka u narednoj godini namjeravamo izdvojiti oko 150.000 KM. Takođe, planiramo zaposliti 10 radnika i povećati plate zaposlenim za 15% - rekao je Sarajlić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.