NavMenu

U decembru se očekuje obnavljanje letova kompanija Wizz Air i Eurowings sa sarajevskog aerodroma

Izvor: N1 Ponedjeljak, 30.11.2020. 09:12
Komentari
Podeli
Avioindustrija je jedna od gospodarskih grana koje su najviše pogođene pandemijom koronavirusa. Kako je za N1 rekla stručna saradnica za odnose s javnošću Sanja Bagarić-Arnaut, i Međunarodni aerodrom Sarajevo u ovom trenutku dijeli sudbinu brojnih drugih zračnih luka i zrakoplovnih prijevoznika širom svijeta.

No, kako je za N1 potvrđeno, uskoro se očekuje obnavljanje nekoliko linija iz Sarajeva.

- Od sredine idućeg mjeseca očekuje se obnavljanje i letova kompanije Wizz Air za Budimpeštu, dva puta tjedno. Od istog mjeseca i kompanija Eurowings bi trebala obnoviti letove za Keln i Štutgart. Napominjemo da zbog situacije sa pandemijom COVID 19, situacija sa letovima se konstantno mijenja, te aviokompanije zadržavaju pravo izmjene reda letenja. Kada je riječ o planovima za budući period, a kako je dogovoreno na sastanku održanom prošloga tjedna, Turistička zajednica Kantona Sarajevo i predstavnici turističkih agencija će sa hotelijerima napravit atraktivne pakete za boravak turista iz Ujedinjenih Arapskih Emirata prema njihovim željama i interesima - kazala Bagarić-Arnaut.

U trenutnoj situaciji pandemije građani Ujedinjenih Arapskih Emirata imaju bezvizni režim, bez dodatnih zahtjeva, zbog čega će, poručuju iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo, posebna pozornost u narednom periodu biti posvećena turistima i i uspostavi linija iz tog dijela svijeta.

Trenutno se preko sarajevskog aerodroma odvijaju se letovi kompanija Turkish Airlinesa (Sarajevo-Istanbul, šest puta tjedno), Air Serbia (Sarajevo-Beograd, četiri puta tjedno), Austrian Airlines (Sarajevo-Beč, četiri puta tjedno), Pegasus (Sarajevo-Istanbul, četiri puta tjedno), Flydubai (Sarajevo-Dubai, četiri puta tjedno), Croatia Airlines (Sarajevo-Zagreb, jednom tjedno).


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.