Izvor: N1 | Ponedjeljak, 30.11.2020.| 09:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U decembru se očekuje obnavljanje letova kompanija Wizz Air i Eurowings sa sarajevskog aerodroma

Avioindustrija je jedna od gospodarskih grana koje su najviše pogođene pandemijom koronavirusa. Kako je za N1 rekla stručna saradnica za odnose s javnošću Sanja Bagarić-Arnaut, i Međunarodni aerodrom Sarajevo u ovom trenutku dijeli sudbinu brojnih drugih zračnih luka i zrakoplovnih prijevoznika širom svijeta.

No, kako je za N1 potvrđeno, uskoro se očekuje obnavljanje nekoliko linija iz Sarajeva.

- Od sredine idućeg mjeseca očekuje se obnavljanje i letova kompanije Wizz Air za Budimpeštu, dva puta tjedno. Od istog mjeseca i kompanija Eurowings bi trebala obnoviti letove za Keln i Štutgart. Napominjemo da zbog situacije sa pandemijom COVID 19, situacija sa letovima se konstantno mijenja, te aviokompanije zadržavaju pravo izmjene reda letenja. Kada je riječ o planovima za budući period, a kako je dogovoreno na sastanku održanom prošloga tjedna, Turistička zajednica Kantona Sarajevo i predstavnici turističkih agencija će sa hotelijerima napravit atraktivne pakete za boravak turista iz Ujedinjenih Arapskih Emirata prema njihovim željama i interesima - kazala Bagarić-Arnaut.

U trenutnoj situaciji pandemije građani Ujedinjenih Arapskih Emirata imaju bezvizni režim, bez dodatnih zahtjeva, zbog čega će, poručuju iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo, posebna pozornost u narednom periodu biti posvećena turistima i i uspostavi linija iz tog dijela svijeta.

Trenutno se preko sarajevskog aerodroma odvijaju se letovi kompanija Turkish Airlinesa (Sarajevo-Istanbul, šest puta tjedno), Air Serbia (Sarajevo-Beograd, četiri puta tjedno), Austrian Airlines (Sarajevo-Beč, četiri puta tjedno), Pegasus (Sarajevo-Istanbul, četiri puta tjedno), Flydubai (Sarajevo-Dubai, četiri puta tjedno), Croatia Airlines (Sarajevo-Zagreb, jednom tjedno).


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.