Izvor: eKapija | Nedjelja, 29.11.2020.| 21:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uskoro početak radova na novoj bolnici u Doboju - Čeka se građevinska dozvola

Po dobijanju građevinske dozvole preći će se na drugu fazu realizacije projekta, a to je izgradnja objekta nove bolnice, rekao je direktor JZU Bolnica Sveti apostol Luka u Doboju Mladen Gajić nakon sastanka sa izvođačima radova u petak, 27. novembra.

- Nedavno je od izvođača radova preuzet glavni projekat koji je dostavljen Gradskoj administraciji, te se sada pribavljaju neophodne dozvole od Elektrodoboja, Vodovoda, Voda Republike Srpske, te svih drugih dozvola kako bi se mogla dobiti građevinska dozvola. Druga faza će biti dosta vidljivija za naše građane, tako da će se iz mjeseca u mjesec moći pratiti napredak samog projekta - rekao je Gajić.

Gajić je podsjetio da se projekat izvodi na osnovu ugovora o projektovanju, izgradnji i opremanju nove bolnice u Doboju, zaključenim sa kompanijom China Sinopharm International Corporation, saopšteno je iz dobojske bolnice.

Izgradnja nove bolnice u Doboju najvažniji je projekat za grad i dobojsku regiju. Objekat će imati prizemlje plus šest spratova sa nešto više od 25.000 m2 korisnog prostora. Predviđeno je da sve medicinske službe budu pod jednim krovom.

Projektom je planiran operacioni blok koji će objediniti sve sale na jednom mjestu. Operacioni blok putem liftova će biti povezan sa urgentnim blokom i odjeljenjima gdje će se vršiti hospitalizacija pacijenata.

Ukupan broj kreveta predviđenih u novoj bolnici je 464.

Od medicinske opreme, Gajić je izdvojio angio salu, novi magnet, CT, rendgen aparate, operacione stolove, uređaj za sterilizaciju, nove savremene operacione lampe...


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.