Izvor: eKapija | Subota, 28.11.2020.| 16:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Udruženje poslodavaca FBiH traži formiranje konsultativnog tijela za rekonstrukciju tunela Crnaja

Ilustracija
Ilustracija (Foto: muratart/shutterstock.com)
Udruženje poslodavaca FBiH (UPFBiH) zahtjeva od Ministarstva prometa i komunikacija FBiH ili Vlade FBiH formiranje konsultativnog tijela za rekonstrukciju tunela Crnaja, sastavljeno od predstavnika Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, J.P. Ceste FBiH, kompanija izvođača radova, Udruženja poslodavaca FBiH, kompanija članica Udruženja i predstavnika MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Udruženje poslodavaca FBiH primilo je k znanju Informaciju o dodatnoj analizi odvijanja saobraćaja za vrijeme radova na tunelu Crnaja u kojoj se navodi da zastoji u odvijanju saobraćaja neće biti duži od šest do 15 minuta, te da će potpuna obustava saobraćaja biti u terminu od 23:30 do 04:30 časova.

U informaciji se također navodi da će tokom turističke sezone biti obustavljeni svi građevinski radovi, te da će se osigurati dvosmjeri saobraćaj kroz tunel.

Cilj formiranja ovog tijela jeste osiguravanje kontinuirane komunikacije i koodrinisanog djelovanja između svih relevantnih subjekata, te fleksibilnosti u izvođenju građevinskih radova kako bi se zajednički i blagovremeno preduprijedili problemi koje bi se eventualno mogli pojaviti tokom izvođenja sanacionih radova na tunelu Crnaja.

Koordinisanim djelovanjem i osiguravanjem fleksibilnosti prilikom svake faze izvođenja radova smanjit će se prometni zastoji kod tunela Crnaja, čime će se minimizirati negativne ekonomske posljedice po privredu i građane, navedeno je u saopćenju UPFBiH.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.