Izvor: eKapija | Petak, 27.11.2020.| 13:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U sarajevskom naselju Sokolje u toku izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže

Ilustracija
Ilustracija (Foto: panyajampatong/shutterstock.com)
Nakon što je u sarajevskom Naselju heroja Sokolje rekonstruisano i izgrađeno više od 1.200 metara nove vodovodne mreže, te urađeno proširenje i asfaltiranje gornjeg dijela glavne saobraćajnice, u dijelu Ulice Numan-paše Ćuprilića gradi se nova vodovodna i separatna kanalizaciona mreža.

Iz Općine Novi Grad Sarajevo su istakli da se radovi izvode na dionici od raskrsnice sa Ulicom Safeta Zajke odnosno ulaza u Ulicu Numan-paše Ćuprilića gdje je proteklih dana završena rekonstrukcija vodovodne mreže i ugrađene nove visokokvalitetne daktilne cijevi, a u toku su radovi na tlačnoj probi.

Nakon toga slijedi priključenje stambenih objekata na novoizgrađenu vodovodnu mrežu.

- Istovremeno se grade separatne kanalizacione mreže, fekalnog kanala DN 300 mm i šahtova za prihvat fekalne otpadne vode iz okolnih objekata te kišna kanalizacija DN 500 mm sa šahtovima, slivničkim rešetkama i slivnicima za prihvat oborinskih voda. U toku je izrada fekalnog i kišnog priključka - naveli su u saopćenju.

Nakon okončanja navedenih radova, na ovoj dionici izvršit će se rekonstrukcija, proširenje i asfaltiranje saobraćajnice.

Vrijednost radova koje finansira Općina Novi Grad Sarajevo iznosi 204.750 KM.

U narednom periodu nastavit će se sa rekonstrukcijom i izgradnjom vodvodne i kanalizacione mreže u preostalom dijelu Ulice Numan-paše Ćuprilića, te rekonstrukcija i proširenje ostatka glavne saobraćajnice u ovom naselju, najavili su iz Općine Novi Grad Sarajevo.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.