Izvor: Promo | Petak, 27.11.2020.| 10:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Financial Times uvrstio Schneider Electric na listu top 50 kompanija u promicanju raznolikosti

(Foto: Schneider Electric)
Schneider Electric, globalni predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, uvršten je u godišnju listu poslovne novine Financial Times – Lideri u promicanju raznolikosti 2021. godine.

U odnosu na prošlu godinu, rang je poboljšan: Schneider Electric sad zauzima 27. mjesto u ukupnom poretku i drugo mjesto u svojoj industriji - na listi na kojoj se nalazi 850 tvrtki iz cijele Evrope.

Financial Timesov popis kompanija koje prednjače u promicanju različitosti ima za cilj procijeniti kako kompanije provode pravila o rodnoj ravnopravnosti, zapošljavanju osoba s invaliditetom, koliko su otvorene prema svim oblicima seksualne orijentacije, te koliko kompanije uzimaju u obzir etničke i druge različitosti zajednica u kojima rade, i društva u cjelini.

Lista je rezultat nezavisnog istraživanja provedenog anketiranjem više od 100.000 zaposlenika kompanija s više od 250 zaposlenih u 16 zemalja Evrope. Osim toga, u obzir je uzeto i mišljenje stručnjaka za ljudske resurse i specijalista za zapošljavanje, kako bi se dobila finija analiza dobivenih rezultata.

- Opet smo ponosni što se nalazimo na popisu Predvodnika u raznolikosti Financial Timesa. Kao jedan od vodećih poslodavaca, u Schneider Electricu ozbiljno shvaćamo svoju odgovornost u ostvarivanju jednakih šansi za sve, bilo gdje. Stalno radimo na stvaranju uključivog okružja za sve naše zaposlenike - rekla je Charise Le, globalna direktorica Odjela za ljudske resurse u Schneider Electricu. Velika je čast biti uključen na popis vrhunskih kompanija i biti zagovaratelj raznolikosti i uključivosti kako među našim zaposlenicima tako i šire, u društvu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.