NavMenu

Promet ugostiteljstva u FBiH upola manji

Izvor: biznisinfo.ba Petak, 27.11.2020. 08:38
Komentari
Podeli

(Foto: VTT Studio/shutterstock.com)
Ukupan sezonski prilagođeni promet u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u Federaciji BiH (FBiH) u trećem kvartalu veći je za 84,8% u odnosu na drugi kvartal, a kalendarski prilagođen manji je za 50,5% u odnosu na treći kvartal lani.

Promet u smještaju u trećem tromjesečju veći je za 126,4% u odnosu na drugo tromjesečje, te manji za 61,8% u odnosu na ostvareni promet u trećem tromjesečju prošle godine, saopšteno je iz Federalnog zavoda za statistiku.

U trećem kvartalu, u odnosu na drugi, promet u pripremi i usluživanju hrane i pića veći je za 67,1%, dok je u odnosu na isti kvartal 2019. godine promet u pripremi i usluživanju hrane i pića manji za 35,1%.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.