NavMenu

Italija najavila prve "covid-free" letove između Evrope i SAD

Izvor: Beta Petak, 27.11.2020. 07:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jelena Đelić)Ilustracija
Italija će pokrenuti prvi vazdušni most "bez-kovida" (covid-free) između Evrope i SAD za putnike čiji testovi na Kovid-19 su negativni, čime se ukida obaveza 14-dnevnog karantina za pridošlice.

Kompanija Aeroporti di Roma (ADR) koja upravlja rimskim aerodromom Fjumićino objavila je da je postignut sporazum italijanske aviokompanije Alitalia i američke Delta Airlines za specijalne letove između određenih sjevernoameričkih gradova i Rima od decembra.

Slični vazdušni koridori će se takođe testirati između Rima i Minhena i Frankfurta u Njemačkoj, naveo je isti izvor.

Inicijativa slijedi lansiranje u septembru takvih unutrašnjih letova između Rima i italijanskog finansijskog centra Milana.

- Novi protokoli putovanja predviđeni eksperimentalno na letovima iz SAD za Fjumićino postepeno će biti predloženi putnicima od decembra - navodi se u saopštenju.

- Cilj eksperimentalne faze je da se procjeni efikasnost i funkcionalnost novog načina putovanja da bi putovanja bila dostupnija u pripremi za ljetnu sezonu 2021. godine - navodi se u saopštenju.

Predviđa se da putnici koji stižu sa aerodroma JFK u Njujorku i Njuarku i Atlante u SAD mogu da izbjegnu karantin obavezan za osobe koje dolaze iz SAD, ako urade test na korona virus 48 sati prije polaska i još jedan pri slijetanju u Rim.

Rimski aerodrom već ima za putnike pri dolasku brze antigene testove čiji rezultati se znaju za 30 minuta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.