Izvor: RTRS | Utorak, 24.11.2020.| 15:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Maša i medvjed nominovani za najtraženiju dječiju seriju

(Foto: youtube.com)
Ruska animirana serija Maša i medvjed nominovana je za nagradu Global TV Demand Awards u kategoriji Najtraženija dječija serija. Dobitnici će biti proglašeni u aprilu 2021. godine, saopštila je pres-služba kompanije Animaccord.

Nezavisna američka analitička kompanija Parrot Analytics objavila je kandidate za godišnju nagradu najtraženijeg na svijetu serijskog sadržaja – 2021 Global TV Demand Awards, čiji će pobjednici biti objavljeni u januaru 2021. godine, navedeno je u saopštenju.

Maša i medvjed je jedini ruski animirani projekat koji je predstavljen na Global TV Demand Awards. Serija je postala jedan od pet finalista, u koje su ušle uspješne strane serije kao što su: Patrolne šape, Pepa Prase, Sunđer Bob Kockalone i Ratovi zvijezda: Ratovi klonova.

Spisak finalista formiran je na osnovu podataka globalne potražnje za serijskim sadržajem od 1. januara 2020. do 31. oktobra. Istovremeno, pobjednika ne biraju članovi žirija, već potražnja publike, na osnovu toga kako se TV serija plasira kod gledalaca na više od 100 tržišta širom svijeta na svim tipovima medijskih platformi.

Podsjetimo, animirana serija Maša i medvjed je trenutno prevedena na 39 jezika i prikazuje se u više od 150 svjetskih zemalja. U ljeto 2019. godine kompanije Animaccord je emitovala i četvrtu muzičku sezonu animirane serije Maša i medvjed pod nazivom Mašine pjesmice.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.