Izvor: BHRT | Utorak, 24.11.2020.| 13:16
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvoren prvi regionalni virtuelni Sajam inovacija i poduzetništva Sarajevo 2020

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Brian A Jackson/shutterstock.com)
Prvi regionalni virtualni Sajam inovacija i poduzetništva Sarajevo 2020 počeo je u ponedjeljak, 23. novembra, svečanim programom, a virtualna platforma sajma okupila je 1.200 registriranih posjetilaca.

Posjetioci su imali priliku posjetiti ukupno 237 virtuelnih štandova, od čega je 165 štandova malih i srednjih biznisa iz BiH, 50 inovacija i 22 štanda investitora/organizacija koje podržavaju biznise.

Učesnice i učesnici sajma su iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Slovenije, a uporedo sa obilaskom virtuelnih sala posjetioci su imali priliku pogledati regionalno takmičenje najboljih inovacija Sarajevo 2020.

Program su otvorili organizatori sajma, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, ambasadorica Kraljevine Švedske u BiH Johanna Strömquist, regionalna direktorica Finance in Motion Mejra Juzbašić Bajgorić, poduzetnica Dušanka Ilić i inovatori Mate Rimac i Mirza Cifrić.

Finansijski partneri Sajma inovacija i poduzetništva Sarajevo 2020 su vlade Kraljevine Švedske i Švajcarske i Evropski fond za jugoistočnu Evropu.

Sajam traje još danas, a svi zainteresirani mogu ga posjetiti besplatno, saopštili su organizatori.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.