Izvor: biznisinfo.ba | Utorak, 24.11.2020.| 12:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Hering i Trgošped grade dionicu brze ceste Lašva-Nević Polje - Radovi kroz poslovnu zonu Vitez koštaće 32,25 mil KM

Ilustracije
Ilustracije (Foto: jocic/shutterstock.com)
Ceste Federacije donijele su odluku od dodjeli ugovora za izgradnju dijela brze ceste Lašva–Nević Polje, prolaz kroz poslovnu zonu Vitez, kompanijama Hering iz Širokog Brijega i Trgošped iz Kaknja.

Ova dionica ceste prolazi kroz poslovnu zonu Vitez. Kakon pokretanja postupka izbora izvođača javila su se tri ponuđača.

Hering i Trgošped ponudili su najnižu cijenu od 36,5 mil KM sa PDV-om. Nakon same aukcije, formirana je konačna lista ponuda sa sniženim cijenama.

Konačna cijena Heringa i Trgošpeda sa PDV-om iznosila je 32,25 mil KM, što je samo za 41.000 KM manje do druge ponude, sarajevske kompanije Euro-Asfalt.

Jata Group i Prijedorputevi imali su ponudu skuplju za oko 5 mil KM.

Krajem januara 2020. Vlada FBiH je je dala urbanističku suglasnost za izgradnju dionice brze ceste Lašva petlja - Nević Polje, kao dijela brze ceste Lašva - Donji Vakuf, s pratećim objektima.

Dionica brze ceste Lašva - Nević Polje se sastoji od tri poddionice i to Lašva - Kaonik, Kaonik - Vitez, te Vitez - Nević Polje, ukupne dužine 23 kilometra. Imaće sve karakteristike brze ceste, propisane Zakonom o cestama Federacije BiH, osim dijela koji prolazi kroz poslovnu zonu Vitez, koji će predstavljati magistralni put i njemu će se pristupati preko novoformiranih kružnih tokova na ulazu i izlazu iz poslovne zone.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.