Izvor: eKapija | Utorak, 24.11.2020.| 09:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Objavljena brošura o pojednostavljenom procesu registracije preduzeća u Crnoj Gori

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Bacho/shutterstock.com)
Kao rezultat aktivnosti radne grupe Savjeta za konkurentnost za reformu procesa registracije preduzeća, Sekretarijat Savjeta za konkurentnost (SCC) je pripremio informativnu brošuru "Pojednostavljenje procesa registracije preduzeća u Crnoj Gori, kao rezultat nove legislative i promjene poslovnih pravila".

- Ova brošura poredi korake potrebne za registraciju društva sa ograničenom odgovornošću prije i nakon oktobra 2020. godine. Pripremljena je s ciljem da se na jasan način prikaže koji su koraci ukinuti ili pojednostavljeni za osnivača društva sa ograničenom odgovornošću (najčešći oblik organizovanja privrednih društava u Crnoj Gori) - saopšteno je na sajtu Unije poslodavaca Crne Gore.

Reforma procesa registracije preduzeća otpočeta je u martu 2019. godine kada je, od strane Savjeta za konkurentnost, formirana međuresorna radna grupa za izradu analize stanja u oblasti registracije preduzeća sa mjerama za unapređenje.

- Krajni cilj reforme, koja je snažno podržana i od strane privrednih udruženja, među kojima je i UPCG, je omogućavanje elektronske registracije (osnivanje, izmjene i prestanak) svih oblika privrednih subjekata. Kako ovaj cilj zahtijeva vrijeme i određene preduslove, ova publikacija daje presjek do sada postignutog, obzirom da je već u ovoj fazi prepoznat značajan napredak za privredu, a što se ogleda u smanjenju koraka procesa registracije (sa 26 na 17 koraka) - navodi se u saopštenju.

Brošuru SCC možete preuzeti ovdje.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.