Izvor: eKapija | Utorak, 24.11.2020.| 07:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Cromex novi vlasnik Veleprometa u Prijedoru - Planirano preseljenje jedne od proizvodnih linija

Nakon višegodišnjeg iščekivanja potpisan je ugovor kojim je prijedorska firma Cromex postala vlasnik prostora poznatog kao nekadašnji Velepromet u Prijedoru. Riječ je o prostoru od gotovo 60 000 metara kvadradnih.

Procjenjuje se da bi, već do kraja godine, u nove prostorije mogli preseliti jednu od proizvodnih linija.

- Iako je ekonomska situacija u zemlji i svijetu izuzetno teška, ne krijemo zadovoljstvo što smo projekat kupovine poslovnog prostora koji smo započeli prije par godina, konačno priveli kraju – rekli su iz Cromexa za portal GradPrijedor.com.

Cromex postoji od 2004. godine. U početku je kompanija brojala svega nekoliko zaposlenih i bila fokusirana na proizvodnju ograda od inoksa. Prepoznavanjem potreba tržišta,nabavkom najsavremenijih mašina i povećanjem broja zaposlenih, postala je konkurentna mnogim evropskim firmama. Tokom 2018. i 2019. nabavili su dva lasera, jedan za rezanje cijevi, a drugi kombinovani za rezanje plocevina i cijevi, ukupne vrijednosti od oko 3 mil KM.

Među njihovim najpopularnijim proizvodima su motocikl Torini, anti-vandal model javnih toaleta i laser LC5 koji je namijenjen za rezanje cijevi i ploča.

Cromex je dobitnik nagrade na Izboru najuspješnijih u privredi RS za 2018. godinu, a dobili su i Plaketu grada, najveće priznanje grada Prijedora, za izuzetne rezultate postignute u privredi.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.