NavMenu

MUP RS prvi evropski kupac ruskih helikoptera Ansat

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 23.11.2020. 15:22
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Marija Kambić)Ilustracija
Kompanija Ruski helikopteri danas, 23. novembra, je zvanično predala Republici Srpskoj prvi laki višenamjenski helikopter Ansat.

Zvanična predaja bila je danas u Kazanju, a riječ je o ugovoru od tri helikoptera za Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, saopšteno je iz kompanije Ruski helikopteri, koja je jedna od vodećih u svijetu u ovoj oblasti i djeluje pri ruskoj državnoj korporaciji Rosteh.

Ansat je opremljen medicinskom opremom, nosilima, respiratorom, EKG aparatom i drugom opremom za evakuaciju bolesnih različitog stepena povreda, kao i mjestom za jednog pacijenta i dva medicinara.

Uz ovaj helikopter predat je i set od pet sjedišta koja se mogu postaviti umjesto navedene medicinske konfiguracije.

Republika Srpska biće prvi evropski kupac ovog helikoptera, a još dva Ansata dobiće 2021. i 2022. godine.


Direktor holdinga Ruski helikopteri Andrej Boginski rekao je da će ti helikopteri biti opremljeni reflektorima, sistemom za slijetanje bez padobrana, te vitlom i spoljnim remenom.

Prema ugovoru, obuku za ove helikoptere u Kazanjskom avijacionom zavodu završila su tri tehničara i dva pilota, a sljedeće dvije godine obuku će proći još četiri pilota i šest tehničara.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Kako iz vazduha izgleda gradnja zeničke obilaznice (VIDEO)

Trenutno je aktuelna izgradnja autoputa na Koridoru 5C između Zenice i Tešnja, kao i onog kroz Hercegovinu. Na sjevernom dijelu u izgradnji je 50 km autoceste te je ostalo još otvoriti radove na dionici Ozimice – Poprikuše. Dio na sjeveru naslonit će se na završeni dio koji sada ide od Bradine, preko Sarajeva pa do tačke sjeverno od Zenica, piše BiznisInfo.ba. Zenička zaobilaznica već je u funkciji i prizori na ovom dijelu autoputa

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.