NavMenu

Hotel Bistrica otvoren za predstojeću sezonu - ZTC Banja Vrućica uskoro donosi odluku o obimu i načinu rekonstrukcije

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 23.11.2020. 15:26
Komentari
Podeli

Zdravstveno-turistički centar Banja Vrućica preuzeo je hotel Bistrica na Jahorini početkom novembra, a prethodnih dana hotel je i zvanično počeo da radi pod novom upravom.

U ZTC Banja Vrućica rekli su za eKapiju da su u prethodne dvije sedmice adaptirali hotel koliko je bilo moguće za tako kratak period.

- Osim redovne ponude smještaja formirali smo i posebne paket aranžmane prema potrebama gostiju koji se odluče na zimovanje. Novi aranžmani sadrže određene velnes usluge koje smo razvili u velnes centru Banje Vrućice, a pripremili smo i program animacije kako za skijaše tako i za malu djecu - rekao je Aleksandar Radošević, izvršni direktor za operacije, marketing i prodaju u Banji Vrućici.

Iako je prethodni vlasnik firma BAT hotel Pale odustala od rekonstrukcije i prodala hotel Bistrica, u Banji Vrućici očekuju da bogato znanje iz oblasti turizma prenesu u hotel Bistrica.

- Želimo da znanje stečeno i razvijeno u banji u Tesliću prenesemo i u hotel na Jahorini, i da na novoj lokaciji iskoristimo naš brend i razvijemo nove turističke proizvode – kaže Radošević.

Kada je riječ o sveobuhvatnom renoviranju hotela, ističu da će na kraju ove sezone sagledati situaciju i donijeti odluku kada će do toga doći. Još ne postoje procjene koliko novca je potrebno uložiti.

- Kada se bude donijela odluka o stepenu rekonstrukcije tada ćemo znati i tačan novčani iznos, ali još nije poznato u kom obimu i na koji način će se raditi rekonstrukcija. I dalje razmatramo alternative o stepenu rekonstrukcije – naveo je Radošević.

Uticaj pandemije na investicione planove


Kao sve turističke destinacije i Banja Vrućica je značajno pogođena pandemijom koronavirusa.

- U drugoj polovini godine potpuno smo ostali bez gostiju iz inostranstva. Ipak, zahvaljujući projektu Vlade RS i turističkim vaučerima, dio smo uspjeli kompenzovati na domaćem tržištu. U globalu, zabilježen je značajan pad broja gostiju ali opet smo u nešto boljoj situaciji od ostalih turističkih subjekata.

Navode da je u skladu sa cjelokupnom situacijom nezahvalno planirati projekte za naredni period.

- Poslovni planovi naše kompanije, nažalost, zavise od toga kako će se odvijati situacija sa pandemijom i kada će se to smiriti. U ovom trenutku nezahvalno je bilo šta planirati pošto pravila ponašanja i kretanja stanovništva se mijenjaju na sedmičnom nivou. U ovom trenutku je nemoguće bilo šta planirati – zaključuje Radošević za eKapiju.

V. Dž.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.