NavMenu

Evropsko prvenstvo somelijera biće održano u Beogradu 2023. ili 2024.

Izvor: Vino & fino Ponedjeljak, 23.11.2020. 14:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / edusoft)Ilustracija
Udruženje somelijera Srbije SERSA dobilo je organizaciju Evropskog prvenstva somelijera. Od situacije sa pandemijom zavisi da li će takmičenje biti održano 2023. ili 2024. godine.

Dejan Živkoski, predsednik SERSA kaže za Vino & Fino da je udruženje na čijem je čelu više nego spremno da se uhvati u koštac sa ovim velikim zadatkom.

- Bićemo domaćini 2023. ili 2024. godine, što zavisi od situacije sa koronavirusom. Francuska bi 2022. trebalo da pravi Svjetsko prvenstvo somelijera, pa kalendar prvenstava zavisi od toga. Što se nas tiče, mi možemo da pravimo prvenstvo već sljedeće godine, jer smo veoma dobro pripremljeni.

Živkoski je rekao i da je Međunarodna asocijacija somelijera ASI lako donela odluku da baš Beograd bude domaćin prvenstva Evrope:

- Dobili smo veliku većinu glasova, jer im se naša prezentacija najviše dopala. Pokazali smo gdhe je Srbija i gdhe je Beograd, grad koji je veoma lako dostupan iz evropskih metropola iz kojih dolaze takmičari. Ukazali smo na to da nas podržavaju 23 vinarije i tri destilerije, i da očekujemo i podršku Ministarstva poljoprivrede. I naravno tu je i hotel Hajat na čiju punu podršku uvijek možemo da računamo. Takođe, imamo i dovoljno somelijera koji mogu da učestvuju u organizaciji takmičenja, ali, da bi se više družili, odlučili smo da pozovemo somelijere iz svijeta da nam pomognu. Naših će biti 51%, a iz sveta 49%. Tako ćemo graditi ambasadore naše vinske kulture - rekao je Dejan Živkoski.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.