Izvor: BHRT | Subota, 21.11.2020.| 08:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Roblox izlazi na berzu

(Foto: YouTube/Screenshot)
Popularna onlajn platforma za igre Roblox, koja je postala senzacija među djecom, očekuje da će sakupiti milijardu dolara inicijalnim izlaskom na berzu, navodi se u dokumentima koje je objavila ova kompanija.

Platfroma koja omogućava učesnicima da kreiraju sopstvene igre u tri dimenzije prijavila je prihod od 589 mil USD u periodu od devet mjeseci do septembra.

Prema podacima iz dokumenata podnesenih berzi, kompanija čije je sjedište u Kaliforniji još nije profitabilna, pošto je izvijestila o neto gubitku od 203,2 mil USD u istom periodu.

Blumberg prenosi da je kompanija ponudila akcije u vrijednosti od milijardu dolara, ali da će se to vjerovatno promijeniti.

Roblox je svjetski fenomen među djecom uzrasta do 13 godina, koja mogu da koriste platformu za igranje na različitim uređajima i operativnim sistemima. Stručnjaci koji razvijaju njen softver dobijaju dio prihoda.

Popularnost video igara drastično je porasla u vrijeme pandemije virusa korona, pošto su milioni ljudi primorani da ostanu kod kuće.

Prema podacima iz dostavljene dokumentacije, broj aktivnih dnevnih korisnika Roblox-a povećan je sa 12 miliona u 2018. godini na 17,8 miliona tokom 2019.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.