NavMenu

Uskoro aktivnosti na izgradnji autoputa Tuzla-Brčko - Slijedi raspisivanje tendera za izradu projektne dokumentacije

Izvor: eKapija Petak, 20.11.2020. 13:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)Ilustracija
Sa ciljem saobraćajnog povezivanja Tuzlanskog kantona sa sjeverom BiH i dalje sa autocestom Tuzla–Brčko kao dijelom buduće autoceste Sarajevo–Beograd, predstavnici ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK su 18. novembra u Sarajevu održali radno-konsultativni sastanak sa predstavnicima Autocesta Federacije BiH.

Sastanak je organizovan na inicijativu Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK sa ciljem da se dinamiziraju aktivnosti koje su definisane na prvom sastanku održanom na poziv Vlade Tuzlanskog kantona (19. oktobra 2020.), a u vezi sa izradom projektnog zadatka i raspisivanje tendera za izradu projektne dokumentacije za autocestu Tuzla-Brčko, saopšteno je iz Vlade TK.

U narednom periodu očekuje se intenziviranje aktivnosti stručnih timova, odnosno predstavnika JP Autoceste Federacije BiH, ministarstva i lokalnih zajednica sa ciljem raspisivanja tendera za izradu neophodne projektne dokumentacije kao preduvjeta za izgradnju autoceste Tuzla–Brčko.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.