Izvor: Klix | Subota, 21.11.2020.| 08:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kvadrat zemljišta na Lastovu za "džabe"

Populacija na hrvatskom otoku Lastovu mogla bi porasti do narednog ljeta, a sve to zbog posebne ponude u kojoj se navodi kako kvadrat zemlje košta samo deset lipa.

Otok Lastovo je 14 kilometara udaljen od Korčule i ima oko 800 stanovnika. Uz posebnu ponudu pozivaju ljude: "Preselite kod nas, kvadrat zemlje košta deset lipa!".

Kako piše Slobodna Dalmacija, otočanima se već javilo nekoliko porodica koje žele kupiti komad zemlje na Lastovu. Crkva daje u najam poljoprivredno zemljište za deset lipa po metru kvadratnom, uz uvjet boravka na otoku.

- Ma ne samo što su još uvijek korona free, što ove godine imaju baby boom i iza sebe odličnu turističku sezonu, Lastovo u posljednja dva mjeseca bilježi i interes nekoliko porodica s djecom, koje bi se rado na tom škoju naselile. Ma ne samo porodice, ima i nekoliko poduzetnika zainteresiranih da na ovom otoku, od Splita udaljenom nekoliko sati trajektne vožnje, počnu razvijati biznis - rekao je don Tonći Ante Prizmić iz lokalne župe.

Dakle, ova posebna ponuda najviše bi mogla zainteresovati one koji se žele baviti poljoprivredom, na primjer uzgojem lavande ili drugih biljaka.
Tagovi:
Lastovo
zemljište na Lastovu
Podijelite:
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.