NavMenu

Mostar nastavlja izgradnju glavnog desnoobalnog kolektora

Izvor: eKapija Petak, 20.11.2020. 11:51
Komentari
Podeli
(Foto: paul prescott/shutterstock.com)
U ponedjeljak, 23. novembra, u Mostaru je planiran nastavak izgradnje glavnog desnoobalnog kolektora. Radovi će se izvoditi duž Ulice dr Ante Starčevića počevši od kružnog toka u kod zgrade Mljekara do raskrižja sa Ulicom Kralja Tomislava (Vrh Avenije), te dalje Ulicom Rudarska do raskrsnice sa Ulicom Blajburških žrtava (kod Osnovne škole Ivana Gundulića).

Zbog radova će doći do izmjene režima prometa te stoga sudionici u prometu trebaju obratiti pažnju na privremenu vertikalnu signalizaciju.

Izvođač radova je HP Investing, a nadzorni organ kompanija Eptisa u konzorciju sa firmama Integra i Enova.

Sredstva za realizaciju predmetnih radova osigurana su dijelom iz sredstava vodoprivrednih naknada HNŽ putom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ, zatim Fonda za zaštitu okoliša FBiH te iz proračuna Grada Mostara.

Paralelno sa radovima izgradnje glavnog desnoobalnog kolektora odvijat će se i radovi na rekonstrukciji raskrižja ulica Rudarska i Kralja Tomislava (vrh Avenije) gdje će se umjesto postojećeg raskrižja izgradit kružni. Novac za ove radove osigurala je Vlada FBiH putem Ministarstva prometa i komunikacija FBiH u iznosu od 500.000 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.