NavMenu

Pala Vlada Kantona Sarajevo

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 19.11.2020. 08:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock.com)Ilustracija
Mario Nenadić podnio je ostavku na funkciju predsjednika Vlade Kantona Sarajevo.

Ostavku je podnio predsjedavajućem Skupštine Kantona Sarajevo Mirzi Čeliku, a ostavku potvrđuje Skupština Kantona Sarajevo.

Nenadić je u obrazloženju naveo da svojom ostavkom smatra da su to učinili i ostali članovi Vlade.

- Uvažavajući informacije kojima raspolažem i procese koje smo započeli u ovom izuzetno teškom periodu, svjestan sam da Vlada Kantona Sarajevo mora imati političku podršku i prohodnost u donošenju hitnih odluka i ubrzavanju pokrenutih procesa u interesu građana - naveo je Nenadić.

Istakao je da mu je drago da dolazi sastav Vlade čije će odluke imati neophodnu političku podršku te da smatra da je njegova moralna i zakonska obaveza i odgovornost prema građanima KS ubrzati procese koji neminovno slijede. Dodao je da će do imenovanje novog sastava Vlade on i njegovi ministri savjesno obavljati svoje dužnosti.

Podsjećanja radi, Nenadić je ove sedmice poručio da je spreman podnijeti ostavku. Kako je kazao, svjestan je da se promijenila skupštinska većina i da se to pokazalo na lokalnim izborima. Stranke "četvorke" (Narod i pravda, Naša stranka, SDP i NBL) u naredne četiri godine imaće većinu u svim općinama na području Kantona Sarajevo, izuzev općine Ilijaš, gdje je SDA zadržala i načelničku, ali i pozicije u Općinskom vijeću. Stranke "četvorke" zajedno, a i ponaosob osvojile su i veliki broj mandata u općinskim i gradskim vijećima širom Federacije BiH. Takođe, već dva mjeseca "četvorka" ima većinu u Skupštini KS.

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, za Nezavisne kaže da se ni u jednoj općini u Sarajevu, izuzev Trnova, neće moći realizovati ništa bez politika "četvorke".

- Svjesni smo težine i odgovornosti, ali i stanja u kojem se nalazi BiH u ovom trenutku. Zbog posljedica loše vlasti, ali i pandemije, ubijeđen sam da ćemo onako kao što smo vodili kantonalnu vladu 14 mjeseci transparentno, javno pokazati građanima jednu potpuno drugačiju politiku i to je uvod za 2022, za koju sam ubijeđen da će ove politike potpuno dominirati - kazao je Konaković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.