NavMenu

Čanj dobija luksuzni kompleks Amma Resort sa hotelom i osam vila - Ukupna vrijednost investicije 77,01 mil EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 18.11.2020. 07:59
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Crne Gore/Printscreen)
Na listu razvojnih projekata u oblasti turizma Vlada Crne Gore je u četvrtak, 5. novembra, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova, uvrstila izgradnju još dva hotela. Kako je saopšteno, riječ je o hotelskom kompleksu Amma Resort koji se gradi u Čanju, te kondo hotelu Black Pine koji će biti izgrađen u Mojkovcu.

- U prijavi preduzeća Amma Resort sa sjedištem u Podgorici, između ostalog je navedeno da kompanija planira investiciju u izgradnju hotelskog kompleksa po mješovitom modelu poslovanja u Čanju. Hotel će imati pet zvjezdica - navodi se u Vladinom saopštenju.

Hotelski kompleks je ukupnog kapaciteta 483 smještajne jedinice, od čega u samom hotelu 241, a u osam luksuznih objekata - vila još 242 smještajne jedinice.

- Predračunska vrijednost investicije iznosi 77,01 mil EUR (sa PDV-om), od čega investicija u hotel iznosi 41,22 mil EUR, a namjera investitora je da u okviru kompleksa otvori 241 radno mjesto - navode iz Vlade.

U cilju potvrde raspoloživosti finansijskih sredstava za realizaciju projekta, podnosilac prijave je dostavio korporativnu garanciju izdatu od strane preduzeća Čelebić kao osnivača Amma Resort, u iznosu od 15 mil EUR u korist Vlade Crne Gore. Predmetnom garancijom se garantuje realizacija planirane investicije iz dinamičkog plana investicije, biznis plana i revidovanog glavnog projekta.

- U dokumentaciji je dostavljena i prijava građenja za hotelski kompeks od 16. oktobra 2020. godine - ističu iz Vlade.


Osim dva nova, na listi razvojnih projekata u oblasti turizma nalaze se i hoteli Kolašin Resort & Spa, Breza, Bjelasica 1450, K16, zatim hotel D sa depadansom E, te kompleksi Elite Hotel & Residence i Montis hotel & resort u Kolašinu. Na listi su i Durmitor Hotel and Villas i Bobotov hotel and resort na Žabljaku, Kraljičina plaža u Miločeru i Boka Place u Tivtu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Zdravstvo

Zdravstveni turizam cvjeta u BiH, ljekari savjetuju oprez

Za razliku od administracije koja za vrijeme praznika slobodne dane provodi s obitelji, privatni liječnici, stomatolozi, kozmetičari, frizeri u BiH imaju pune ruke posla, i to ponajviše zahvaljujući dijaspori. Tako već početkom prvih proljetnih praznika, u vrijeme Uskrsa i Bajrama, mnogi bh. građani koji žive u inozemstvu će se sami ili s obitelji uputiti na tjedan dva u svoju matičnu domovinu ne samo kako bi posjetili rodbinu, već

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.