NavMenu

Banjaluka dobila novi renomirani salon namještaja Como - U ponudi i modeli iz domaće radinosti

Izvor: eKapija+ Utorak, 17.11.2020. 15:40
Komentari
Podeli
(Foto: Como salon)
Nedavno je u Banjaluci otvoren ekskluzivni salon namještaja i dekoracija Como. Pod istim imenom, pokrenut je i vlastiti brend visokokvalitetnog namještaja koji je plod višegodišnjeg truda, rada i iskustva tima koji stoji iza dobro poznatog brenda i fabrike namještaja GMP Kompani.

GMP ima tradiciju u prozvodnji namještaja dugu više od 20 godina, tokom koje niže uspjehe kako na domaćem, tako i na stranom tržištu. Naime, 70% proizvodnje ove fabrike izvozi se na tržište zemalja Evropske unije.

Jedan od vlasnika kompanije GMP Predrag Ćejić kaže za eKapiju da je svaki početak težak, pa je takav bio i njihov prije 20 godina.

- Zapravo su teret početka najviše iznijeli naši roditelji, a mi smo uz njih učili kako da postavimo dobre temelje i kako da ostanemo istrajni u svojim nastojanjima - i u poslu i kao ljudi.

Navodi da iako su maštali o tome da kompanija bude ovo što je danas, u početku su bili više fokusirani na svakodnevno poslovanje.

- Cilj nam je bio da stvorimo kvalitetne proizvode i adekvatno odgovorimo na zahtjeve kupaca, a dalji razvoj situacije je došao sam od sebe, kao posljedica dugogodišnjeg truda i rada. Naravno, sve to se dešava uz pomoć naših zaposlenih, bez kojih se ništa ne bi moglo ostvariti. Svi radimo kao jedan tim, nastojimo da svaki dan budemo sve bolji, i takva pozitivna radna atmosfera je itekako doprinijela razvoju firme – ističe Ćejić.

Predrag Ćejić (Foto: Como salon)Predrag Ćejić
On dodaje da su se u svom poslovanju vodili osnovnim životnim poukama, koje su im njihovi roditelji prenijeli.

- Sve su to normalne podrazumijevane stvari kojih se čovjek treba pridržavati i u privatnom i u poslovnom svijetu, a ogledaju se prvenstveno u predanom i poštenom radu, povjerenju, lojalnosti, poštovanju svih radnika i saradnika. Ništa tu nema posebno, samo treba biti čovjek. To se nikada ne mijenja.

Novootvoreni salon namještaja Como

Kompanija GMP je u jeku pandemije korona virusa, krajem septemba, pokrenula novi brend namještaja i salon Como koji je u Banjaluku donio više od 50 svjetskih brendova.

- Da, nažalost se baš tako zadesilo, da se u ovako čudnom i teškom periodu za poslovanje, mi upuštamo u jedan veliki i ozbiljan projekat kao što je otvaranje ovakvog salona namještaja. Međutim, uprkos tome, nadamo se da će kupci prepoznati kvalitet proizvoda koji će ovaj salon da ponudi na našem tržištu te da većih problema uzrokovanih pandemijom neće biti.

Como svojim kupcima nudi široku lepezu kvalitetnih proizvoda iz Italije, Njemačke, Holandije, Poljske, Turske i drugih razvijenih država, koji nisu dostupni u drugim radnjama, a koji će, smatra Ćejić, biti itekako interesantni svima koji vole kvalitetne i inovativne, brendirane proizvode, bilo da se radi o garniturama, krevetima, kuhinjama, foteljama, kancelarijskom namještaju, dekoracijama ili bilo kojem drugom proizvodu koji će biti u ponudi.

- Posebno smo ponosni na domaće brendove koji se nalaze u našoj ponudi. U pitanju su snažni brendovi iz BiH koji su dokazali i potvrdili svoj kvalitet kako na domaćem tržištu tako i u svijetu, osvajanjem nagrada na prestižnim sajmovima, i izvozeći svoje proizvode na strana tržišta. Naš stručni tim je pažljivo odabrao svaki pojedinačni artikl i sigurni smo da ćemo kupcima pružiti potpuno novi nivo uživanja u opremanju svog životnog prostora.


(Foto: Como salon)
Como domaća proizvodna linija


Uz salon namještaja pokrenuta je i nova linija proizvoda iz domaće radinosti za koju Ćejić ističe da je odlikuje jedinstven spoj funkcionalnosti, jednostavnosti i dizajna, i da se nadaju da će kao takva naći svoj put do kupaca kako da domaćem, tako i na stranom tržištu.

- Ideja je bila da stvorimo mogućnost da i naše stanovništvo ima priliku da lako dođe do proizvoda svjetskih brendova. Do kupaca je da odaberu proizvode po svom ukusu, a na nama je da njihove želje pretvorimo u stvarnost. U odabiru će im takođe rado pomoći naš tim arhitekata, koji će u skladu sa željama kupaca i karakteristikama prostora koje opremaju, dati stručne savjete kako bi kupac što zadovoljniji izašao iz salona.

Kada je riječ o daljim planovima on navodi da nastavljaju istim tempom širenja, rasta i jačanja proizvodnje.

- Nastavljamo konstantan rad na razvoju novih domaćih proizvoda koji će svojim kvalitetom i dizajnom biti konkurentni kako na domaćem, tako i na stranom tržištu. Naravno, mnogo će na nas uticati i dalji razvoj globalne zdravstvene situacije i ekonomskih dešavanja kao posljedice iste. Ipak, optimisti smo i vjerujemo da se novonastaloj situaciji možemo brzo prilagoditi i nadamo se da će se sve uskoro vratiti u svoje normalne tokove – zaključuje Ćejić.

S.T.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.