NavMenu

Stara Pazova priprema još jednu radnu zonu Stari Banovci Jug na 46 ha

Izvor: eKapija Utorak, 17.11.2020. 07:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Stara Pazova planira da u narednom periodu investitorima stavi na raspolaganje prostor sa sjeverne strane puta Vojka-Nova Pazova-Stari Banovci i oformi novu radnu zonu Stari Banovci Jug. Ovo je predviđeno planom detaljne regulacije, koji je stavljen na rani javni uvid.

Područje obuhvaćemo planom, kako se navodi, ima izuzetno povoljan položaj za razvoj planiranog sadržaja. Takođe, mogućnost proširenja i uspostavljanja sistema komunalne infrastrukture je lako ostvarljiva ako se uzme u obzir postojeća saobraćajna infrastruktura.

- Ovakve karakteristike lokaciju čine naročito atraktivnom za sve investitore u oblasti proizvodnih delatnosti, trgovine na veliko, skladištenje roba, pružanja usluga i sl. Definisanje potrebe izrade Plana detaljne regulacije je upravo i proisteklo iz izuzetnog interesovanja potencijalnih investitora i vlasnika parcele u predmetnom obuhvatu - navodi se u dokumentu.

Prostor obuhvaćen planom je u postojećem stanju najvećim dijelom poljoprivredno zemljište, koje će planom dobiti novu namjenu. Kroz plan će biti definisano građevinsko zemljište, biće utvrđene linije regulacije i nivelacije i pretežna namjena površina.

Površina plana iznosi 54,75 ha a osnovnu postojeću podjelu čine: javne površine (koridor puta Stari Banovci-Vojka i nekategorisani putevi) i ostalo zemljište (poljoprivredno zemljište).

Obrađivač plana je Javno urbanističko preduzeće Urbanizam iz Stare Pazove, a rani javni uvid traje do 20. novembra 2020. godine.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.