Izvor: Tanjug | Ponedjeljak, 16.11.2020.| 14:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Početak renoviranja Sava centra moguć krajem 2021. godine

(Foto: M.Kambić/eKapija)
Nakon što je Delta Holding postala novi vlasnik Sava centra, iz te kompanije najavljuju da bi njegovo renoviranje moglo da počne krajem iduće godine.

Potpredsjednik kompanije Delta Živorad Vasić je na TV Prva rekao da će Sava centar biti renoviran u roku od 18 mjeseci od početka radova, da stižu arhitekte i da će biti raspisan tender.

Napomenuo je da se do januara završava papirologija, a da će Sava centar biti zatvoren onog trenutka kada krene renoviranje i skidanje fasade.

Najavio je da će se prvo raditi fasada za koju kaže da će biti energetski moderna, trokrilna, ali i naveo da će taj objekat zadržati isti izgled, podsjećajući da je taj kongresni centar zakonom zaštićen.

- Fasada ostaje aposlutno ista, ali ćemo je osvijetliti, da se kongresni centar vidi sa svih strana - rekao je Vasić.

Naveo je da će u Sava centru ostati sadašnjih 16.000 metara kvadratnih kao komercijalni prostor, a da će sve sale biti potpuno renoviane i ostaće u istom gabaritu.

- Pravimo potpuno novi multimedijalni prostor. To će biti najsvremenija kongresna sala gdje ćemo moći da dovedemo 5.000, 6.000, 7.000 ljudi - rekao je Vasić.

Naveo je da će Sava centar biti povezan sa Crowne plazom, čiji je vlasnik takođe Delta, i da će ta kompanija dovesti poznate svjetske brendove i svjetske restorane, da će imati i rentakar kuću, vodiče i zabavne sadržaje za decu.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.