NavMenu

Etihad zvanično najavio direktne letove za Izrael

Izvor: Beta/AP Ponedjeljak, 16.11.2020. 14:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com)Ilustracija
Nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, Etihad, najavila je danas da će u martu 2021. godine početi direktni letovi u Izrael poslije nedavno postignutog sporazuma o normalizaciji odnosa.

Kako je navela kompanija sa sjedištem u Dubaiju biće to svakodnevni letovi za Tel Aviv, počev od 28. marta, tokom cijele godine.

Letovi će početi oko šest mjeseci poslije potpisivanja sporazuma o normalizaciji odnosa, prvim između Izraela i jedne zemlje Zaliva, zahvaljujući posredovanju SAD.

Kompanija Etihad je to označila istorijskim momentom koji učvršćuje njenu posvećenost rastućim mogućnostima za trgovinu i turizam.

Prvi komercijalni avion Etihada sletio je na izraelski međunarodni aerodrom Ben Gurion u oktobru i potom poletio za Abu Dabi, a u njemu je bila izraelska delegacija.


Jedna niskobudžetna aviokompanija iz Dubaija je već najavila da će direktni letovi za Tel Aviv početi ovog mjeseca i da će avioni letjeti 14 puta nedjeljno.

Saudijska Arabija je dozvolila da avioni za Izrael lete kroz njen vazdušni prostor čime je trajanje leta između dvije zemlje smanjeno na oko tri sata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.