NavMenu

Revitalizacija stare pruge kroz Herceg Novi - Grad dobija pješačko-biciklističku stazu sa pratećim sadržajima

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 16.11.2020. 11:37
Komentari
Podeli
(Foto: Opština Herceg Novi)
Projekat Agencije za izgradnju i razvoj "Revitalizacija uskotračne željezničke pruge kroz Herceg Novi - Ćiro II" dobio je treću nagradu na Međunarodnom salonu urbanizma koji je organizovan u Kragujevcu od 10. do 13. novembra, saopšteno je na sajtu Opštine Herceg Novi.

U veoma jakoj konkurenciji 135 radova koji su prezentovani u okviru kategorije "Urbanistički projekti realizacije" stručni žiri je odlučio da nagradi projekat novske agencije.

Projekat "Revitalizacija uskotračne željezničke pruge kroz Herceg Novi - Ćiro II" odobren je u novembru 2019. godine, u okviru Drugog Interreg IPA prekograničnog programa saradnje Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Ovaj projekat je izabran između više od 160 aplikanata na konkursu iz oblasti razvoja turizma i očuvanja kulturnog i prirodnog naslijeđa.

Tragom ideje o valorizacji nekadašnje uskotračne željezničke pruge kroz Herceg Novi, osmišljen je projekat u cilju osavremenjavanja turističke ponude grada, a posebno imajući u vidu rastući trend biciklizma.

- U okviru "Ćira II" biće revitalizovana stara trasa i grad će dobiti kontinualnu pješačko-biciklističku stazu, sa pratećim sportsko-rekreativnim sadržajima adrenalinskog tipa. Predviđeno je da staza prolazi kroz poluprirodni predio u dužini od 6,58 km, počev od granice sa Republikom Hrvatskom, pa do ušća rijeke Sutorine, i nastavlja kroz urbani priobalni dio u dužini od 7,62 km, do bivše željezničke stanice u Zelenici - objašnjavaju iz Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

Opširnije pogledajte u tekstu na ovom linku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina

Uz park kod banjalučke Delte mogli bi da niknu i stambeni kompleksi, Grad sprema izmjene regulacionog plana

Aktuelna administracija gradonačelnika Draška Stanivukovića planira ponuditi gradsko zemljište oko novog parka kod tržnog centra Delta planet investitorima na prodaju ili u zamjenu za druge parcele. Na njima će biti moguća gradnja stambenih zgrada, a novac dobijen od prodaje tog zemljišta Grad Banjaluka, između ostalog, planira uložiti u gradnju upravo tog parka, koji će progutati milione KM. Grad Banjaluka to namjerava da realizuje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.